Cacciatore van kip, tomaat & olijven
Cacciatore van kip, tomaat & olijven
506kcal Per persoon
42g Eiwitten
30g Kh
24g Vetten
3g Vezels
Ingrediënten
- 2 tenen knoflook (10 g)
- 350 gram kipdijfilet
- 20 gram volkorenmeel
- 2 eetlepels (olijf)olie (20 ml)
- 2 ansjovisfilets
- 12 groene olijven
- 400 gram tomatenblokjes
- 150 ml rode wijn
- 1 eetlepel rozemarijn, vers
- 1 laurierblaadje
In Italië weten ze wat lekker is! Bij deze cacciatore van kip, tomaat en olijven lik je echt je vingers af. Het maken van deze ovenschotel van kip op jagerswijze kost je een uurtje tijd, waarvan de oven het meeste werk doet.
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de knoflook in plakjes.
- Wrijf de kipdijfilets in met zout en versgemalen zwarte peper en wentel ze door het volkorenmeel. Verwarm de olie in een ovenvaste braadpan en bak de kipdijfilets rondom bruin. Leg de stukken kip op een bord.
- Fruit de plakjes knoflook zachtjes glazig in het bakvet. Voeg de ansjovisfilets toe en laat ze al roerend smelten. Voeg de olijven, tomatenblokjes en wijn toe en roer alles goed. Leg de stukken kip met de takjes rozemarijn en laurierblad in de saus.
- Schuif de braadpan in de oven en laat de kipdijfilets in 45 minuten gaar worden en het vocht indampen tot een lekkere saus.
Tip van FitChef
1. Cacciatore van kip is lekker met gekookte aardappelen en sperziebonen. Varieer ook eens met de olijven.
2. Kipdijfilet geeft meer smaak dan kipfilet. Je kunt natuurlijk ook gewoon kipfilet gebruiken als je dat nog in huis hebt.