Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Ceviche met zeewiersalade

  • 35 minuten
  • 2 personen
Ceviche met zeewiersalade
167kcal Per persoon
Eiwit
15g Eiwit
Koolhydraten
7g Koolhydraten
Vet
9g Vet
Voedingsvezel
5g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • ½ rode peper
  • ½ rode ui
  • 1 citroen
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 kabeljauwhaas (à ca. 130 g)
  • 1 krop baby romaine sla
  • 50 gram zeewiersalade
  • 1 eetlepel zwart sesamzaad, geroosterd
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Ceviche is van oorsprong een Peruaans gerecht van blokjes rauwe vis die gegaard worden in een marinade met citroen- en/of limoensap. Het zuur in het sap zorgt dat de structuur in de vis verandert. Het visvlees wordt hierdoor stevig en ondoorzichtig.

  1. Snijd de helft van de peper in flinterdunne ringetjes. Hak de rest van het stukje peper fijn. Snipper de ui. Knijp de citroen en limoen uit en meng het sap in een kom met de ui, fijngehakte rode peper en sesamolie.
  2. Snijd de kabeljauw in blokjes en schep ze door deze marinade. Dek af met plastic folie en laat de kabeljauw bij kamertemperatuur 15-30 minuten marineren tot de blokjes vis ‘gaar’ zijn. De blokjes zijn dan stevig en ondoorzichtig.
  3. Leg op elk bordje 3 blaadjes romainesla en verdeel er wat zeewiersalade over.
  4. Laat de kabeljauwblokjes in een zeef uitlekken en verdeel ze over de zeewiersalade. Garneer met nog een plukje zeewiersalade, peperringetjes en sesamzaad. Druppel er naar wens nog een beetje sesamolie over.

Tip van FitChef

Je kunt de ceviche ook in de koelkast laten 'garen', maar dat duurt door de koude wel veel langer. Zeker 2-3 uur. Laat de ceviche uit de koelkast weer op kamertemperatuur komen, zodat je de verfijnde smaak beter proeft.