Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Chocolade bavarois met sinaasappel & blauwe bessen

  • 200 minuten
  • 4 personen
Chocolade bavarois met sinaasappel & blauwe bessen
237kcal Per persoon
Eiwit
17g Eiwit
Koolhydraten
36g Koolhydraten
Vet
3g Vet
Voedingsvezel
4g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 450 gram skyr, naturel
  • 6 blaadjes gelatine
  • 3 sinaasappels
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 5 dadels, zonder pit
  • 1 ei
  • 150 gram blauwe bessen
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zoet kan ook best gezond zijn. Daarvan is deze chocolade bavarois op basis van skyr het bewijs. Zo krijg je ongemerkt extra eiwit binnen en kun je bovenal genieten van dit heerlijke toetje!

Zo maak je dit recept

  1. Laat de skyr op kamertemperatuur komen. Week de blaadjes gelatine 10 minuten in een bakje met koud water.
  2. Snijd van 2 sinaasappels de schil dik af en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Houd hierbij de sinaasappels boven een kom en vang het sap dat hierbij uit de sinaasappels loopt op. Pers de laatste sinaasappel uit. Schenk al het sinaasappelsap in een steelpan en los de cacao er in op.
  3. Hak de dadels heel fijn en meng ze door het sap. Verwarm het sap al roerend 2-4 minuten op zacht vuur en laat de dadels ‘smelten’. Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze al roerend op in het warme sinaasappeldadelmengsel.
  4. Doe de skyr over in een kom en roer het sinaasappeldadelmengsel erdoor. Laat het mengsel afkoelen. Klop het eiwit stijf (let op: alleen het eiwit) en spatel dit gelijkmatig door het skyrmengsel.
  5. Doe de bavarois over in de puddingvorm en strijk de bovenkant glad. Laat de bavarois in de koelkast in 2-3 uur stevig worden.
  6. Maak de rand van de bavarois met de vingertoppen los van de vorm. Leg een platte schaal omgekeerd op de schaal met bavarois. Keer ze samen, schud even en laat de chocoladebavarois in het midden op de platte schaal glijden. Garneer met de sinaasappelpartjes en blauwe bessen.

Benodigdheden

  • Handmixer met gardes
  • Puddingvorm of glazen schaal (600 ml), licht ingevet

Tip van FitChef

Je krijgt de bavarois makkelijker uit de vorm als je de vorm bekleedt met plastic folie. Strijk dit folie wel goed glad tegen de wand van de vorm.