Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Chocolade taart met kersen

  • 90 minuten
  • 10 punten
Chocolade taart met kersen
234kcal Per punt
Eiwitten
8g Eiwitten
Kh
18g Kh
Vetten
15g Vetten
Vezels
2g Vezels

Ingrediënten

  • 2 sinaasappels
  • 250 gram kersen (diepvries)
  • 4 eetlepels roomboter (40 g)
  • 3 eieren
  • 6 eetlepels ahornsiroop (60 ml)
  • 500 ml Griekse yoghurt (10% vet)
  • 75 gram volkorenmeel
  • 75 gram amandelmeel
  • 2 ½ eetlepel cacaopoeder (13 g)
  • 2 theelepels baksoda (10 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Chocolade taart ongezond? Van deze gezonde variant kun je met een gerust hart een groot stuk nemen! Garneer deze taart met lekker vers fruit van het seizoen, zoals frambozen en aardbeien. Of maak een tropische versie met mango en granaatappelpitjes.

Zo maak je dit recept

  1. Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de oranje schil er dun af. Pers de sinaasappels uit. Meng in een kom de bevroren kersen met het sinaasappelsap en laat ze zo in 1-2 uur ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 175 °C. Smelt 1 eetlepel boter in een pan of in de magnetron.
  3. Leg het bakpapier in de bakvorm en plak het vast met een beetje boter. Vet het bakpapier en de zijkant van de vorm dun in met de gesmolten boter.
  4. Klop in een kom de eieren met 3 eetlepels ahornsiroop met de handmixer tot een schuimige bleekgele crème. Voeg al kloppend 150 gram Griekse yoghurt en 3 eetlepels boter toe.
  5. Spatel er luchtig volkorenmeel, amandelmeel, cacao, baksoda en de helft van de geraspte sinaasappelschil door en verdeel het beslag in de vorm. Bak de taart in de oven in 30-40 minuten bruin en gaar.
  6. Neem de taartbodem uit de vorm en laat op een taartrooster afkoelen.
  7. Laat intussen de kersen in een zeef uitlekken en vang de marinade op in een kleine pan. Roer 3 eetlepels ahornsiroop door de marinade en kook alles op hoog vuur tot de helft in.
  8. Snijd de chocoladetaart in 2 lagen en besprenkel de snijvlakken met de ingekookte marinade.
  9. Leg de onderste taartlaag op een platte schaal en bestrijk met de helft van de overgebleven yoghurt. Verdeel hier driekwart van de kersen over.
  10. Leg de andere taarthelft erop, bestrijk ook met Griekse yoghurt en garneer met de rest van de kersen en geraspte sinaasappelschil.

Benodigdheden:

  • Cirkel bakpapier (Ø 23 cm)
  • Dichte ronde bakvorm (Ø 23 cm)
  • Handmixer

Tip van FitChef

Deze chocoladetaart is ook heerlijk met andere soorten rood fruit.