Nieuw!
Couscous met tuinerwten & vegetarische balletjes in tomatensaus
Couscous met tuinerwten & vegetarische balletjes in tomatensaus
663kcal Per persoon
33g Eiwitten
99g Kh
15g Vetten
15g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram couscous
- 15 gram rozijnen
- 100 gram tuinerwten (diepvries)
- 1 bosuitje
- 1 ui
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 100 gram vegetarische balletjes
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel ras el hanout
- 150 gram tomatenblokjes
Zo maak je dit recept
- Doe de couscous samen met de rozijnen in een schaaltje, schenk er kokend water bij tot het net onder water staat. Dek het schaaltje af en laat dit 6-8 minuten wellen.
- Kook de tuinerwten in een pan met kokend water gaar in 2-4 minuten. Giet af.
- Snijd de bosui in ringetjes. Snipper de ui fijn en snijd de knoflook fijn.
- Verwarm de olie in een pan. Fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg de knoflook toe samen met de vegetarische balletjes en bak dit 3 minuten mee. Bak de tomatenpuree een minuutje mee samen met de ras el hanout. Roer dan de tomatenblokjes door de pan en verwarm dit 4 minuten mee.
- Roer de bosui en tuinerwten door de couscous. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de couscous met de balletjes in tomatensaus.