Nieuw!
Couscous met tuinerwten & vegetarische balletjes in tomatensaus
Couscous met tuinerwten & vegetarische balletjes in tomatensaus
743kcal Per persoon
38g Eiwitten
114g Kh
15g Vetten
19g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram couscous
- 20 gram rozijnen
- 175 gram tuinerwten (diepvries)
- 1 bosuitje
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 6 vegetarische balletjes
- 1 eetlepel tomatenpuree (20 g)
- 1 theelepel ras el hanout (2 g)
- 225 gram tomatenblokjes
Zo maak je dit recept
- Doe de couscous samen met de rozijnen in een schaaltje, schenk er kokend water bij tot het net onder water staat. Dek het schaaltje af en laat dit 6-8 minuten wellen.
- Kook de tuinerwten in een pan met kokend water gaar in 2-4 minuten. Giet af.
- Snijd de bosui in ringetjes. Snipper de ui fijn en snijd de knoflook fijn.
- Verwarm de olie in een pan. Fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg de knoflook toe samen met de vegetarische balletjes en bak dit 3 minuten mee. Bak de tomatenpuree een minuutje mee samen met de ras el hanout. Roer dan de tomatenblokjes door de pan en verwarm dit 4 minuten mee.
- Roer de bosui en tuinerwten door de couscous. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de couscous met de balletjes in tomatensaus.