Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Couscoussalade met gerookte kipfilet

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Couscoussalade met gerookte kipfilet
620kcal Per persoon
Eiwit
31g Eiwit
Koolhydraten
65g Koolhydraten
Vet
26g Vet
Voedingsvezel
5g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram couscous
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 snufje ras el hanout
  • 15 druiven
  • 25 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
  • 80 gram gerookte kipfilet
Voeg toe aan boodschappenlijst

Deze couscoussalade met gerookte kipfilet is hartstikke makkelijk om te maken en de smaak is ook nog eens heel lekker. Het voordeel van deze salade is dat je hem ook prima van tevoren al klaar kan maken. Dat is dus makkelijk meenemen voor de lunch de volgende dag. Want of je het nu koud of warm eet, het is allebei lekker. Garneer deze salade van couscous met lekker veel verse koriander of, als je dat echt niet lekker vindt, kan het natuurlijk ook met peterselie. En als je de ongebrande noten zelf even roostert in een droge koekenpan, zijn ze extra lekker. Eet smakelijk!

Zo maak je dit recept

  1. Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng op smaak met de olie, ras el hanout en peper en zout.
  2. Snijd de druiven doormidden en hak de noten grof. Meng de druiven en de noten door de couscous.
  3. Snijd de gerookte kipfilet in reepjes en verdeel over de salade.

Tip van FitChef

1. Deze couscoussalade is ook lekker met vers fruit van het seizoen zoals perzik, nectarine of peer.
2. Serveer deze salade met groene groente als veldsla, peultjes of broccoli.
3. Als je wat meer tijd hebt, fruit dan even een uitje of knoflook aan, verwarm de ras al hanout en de noten ook even mee en roer dit door de salade.