Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Crostini met homemade kippenleverspread

  • 20 minuten
  • 2 porties
Crostini met homemade kippenleverspread
466kcal Per portie
Eiwit
31g Eiwit
Koolhydraten
40g Koolhydraten
Vet
20g Vet
Voedingsvezel
4g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 2 tenen knoflook
  • 1 ui
  • 200 gram kippenlever
  • 2 eetlepels (olijf)olie
  • 1 eetlepel oregano, vers
  • ½ eetlepel tijm, vers
  • 125 ml Griekse yoghurt (10% vet)
  • 2 pistolets, bruin
Voeg toe aan boodschappenlijst

Crostini met homemade kippenleverspread is hartstikke lekker en leuk voor op een borrel of feestje. Deze kippenleverspread is een lekkere en eiwitrijke vervanger voor paté. En is zo gemaakt!

Zo maak je dit recept

  1. Hak de knoflook fijn. Snipper de ui.
  2. Snijd de witte stukjes uit de kippenlevers en snijd de kippenlevers in stukjes. 
  3. Verwarm de olie in een antiaanbakkoekenpan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de kippenlevers met oregano en tijm erdoor en bak al omscheppend zachtjes gaar. Maal er wat zout en zwarte peper boven.
  4. Doe het kippenlevermengsel over in de keukenmachine en pureer alles tot een gladde pasta. Voeg de Griekse yoghurt toe en meng alles goed. Schep alles in een klein patébakje en strijk de bovenkant glad. Garneer neer wens met takjes tijm. Laat de kippenleverpaté in de koelkast minstens 2-3 uur, liever een dag op smaak komen.
  5. Snijd de pistolets schuin in dunne plakken en rooster deze in een hete grillpan tot er mooie, bruine strepen op komen. 
  6. Zet het bakje met kippenleverpaté in het midden op een platte schaal en verdeel de crostini eromheen.

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Patébakje

Tip van FitChef

Serveer deze crostini met kippenleverspread als onderdeel van een buffetje, samen met andere smeersels en hapjes. Ook lekker om het als voorgerecht op te dienen.