Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Echte Gentse waterzooi

  • 20 minuten
  • 2 personen
Echte Gentse waterzooi
596kcal Per persoon
Eiwitten
44g Eiwitten
Kh
60g Kh
Vetten
20g Vetten
Vezels
7g Vezels

Ingrediënten

  • 1 kabeljauwfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
  • 1 zalmfilet (diepvries) (à ca. 125 g)
  • ½ blokje visbouillon
  • 500 gram krieltjes
  • 1 prei
  • 1 eetlepel roomboter (10 g)
  • 100 gram zeekraal
  • 150 gram mosselvlees
  • 125 ml Griekse yoghurt (10% vet)
  • 75 ml droge witte wijn
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Gentse waterzooi is een overheerlijk visgerecht dat al bestaat sinds de Middeleeuwen en wordt in België nog steeds veel gegeten. Ook deze wat modernere en slankere variant is niet te versmaden.

  1. Laat de kabeljauw en zalmfilet even ontdooien.
  2. Breng 250 ml water met het visbouillonblokje aan de kook.
  3. Halveer de krieltjes en snijd de prei in stukken van 1 cm. Halveer de kabeljauw en zalmfilet.
  4. Smelt de boter in een hapjespan en bak de krieltjes en prei al omscheppend 3-4 minuten. Schep de zeekraal erdoor en leg de mosselen en stukken vis ertussen.
  5. Klop in een kom de Griekse yoghurt met wijn en visbouillon met een garde tot een dunne, romige saus. Schenk de saus bij de groenten en vis. Breng langzaam tegen de kook aan en laat de vis zachtjes in 6-8 minuten gaar worden.
  6. Neem de stukken vis en groenten met een schuimspaan uit de pan en rangschik ze in 2 diepe borden. Klop de saus met een garde goed door en schenk over de vis en groenten in de borden.

Tip van FitChef

Druppel naar smaak wat tabasco over de Gentse waterzooi.