Eiwitrijke gebakken rijst met sperziebonen
Eiwitrijke gebakken rijst met sperziebonen
709kcal Per persoon
52g Eiwitten
64g Kh
27g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 2 eieren
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 125 gram kipfilet
- 200 gram sperziebonen (diepvries)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking, laat afkoelen.
- Klop in een kom 1 ei los met een vork. Snipper de ui en pers de knoflook uit. Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
- Kook de sperziebonen in 6-8 minuten beetgaar.
- Verwarm de helft van de olie in een hapjespan en fruit de ui, knoflook en de kip 8 minuten. Zet het vuur hoger en schenk het ei erbij. Roerbak totdat het ei gaat stollen. Schep de rijst er hand voor hand door. Blijf omscheppen totdat alle rijst goed gebakken is. Breng op smaak met zout en peper.
- Bak het andere ei met de rest van de olie in een koekenpan in 3 minuten tot spiegelei.
- Serveer de gebakken rijst met de sperziebonen en het spiegelei.
Tip van FitChef
Lekker om wat kurkuma of kerriepoeder mee te bakken. Of voeg wat verse koriander toe aan de gebakken rijst.