Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Empanada gevuld met hamreepjes & paprika

  • 50 minuten
  • 2 personen
Empanada gevuld met hamreepjes & paprika
489kcal Per persoon
Eiwit
41g Eiwit
Koolhydraten
41g Koolhydraten
Vet
18g Vet
Voedingsvezel
6g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 2 eieren
  • 2 plakken achterham
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 bosuitje
  • 2 eetlepels peterselie
  • 100 gram volkorenmeel
  • 120 gram skyr, naturel
  • 75 gram geraspte kaas, 30+
  • ½ eetlepel (olijf)olie
  • 100 gram cottage cheese
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Empanada’s zijn Spaanse deegflappen gevuld met een hartige vulling. Vroeger namen de mannen deze goed gevulde taarten mee naar het land als stevige lunch. Deze empanada’s zijn warm lekker als hoofdgerecht. Je kunt met dit recept ook vier kleinere empanada’s maken en deze koud meenemen als lunch.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Kook 1 ei in 8 minuten bijna hard. Klop in een kommetje het andere ei los.
  3. Snijd de ham in reepjes en de paprika in stukjes. Snijd het bosuitje in dunne ringetjes. Hak de peterselie fijn. 
  4. Meng in een kom het volkorenmeel met wat zout, skyr, 50 g geraspte kaas, 4 eetlepels losgeklopt ei en olijfolie door elkaar en kneed alles tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 2 stukken en druk deze op de bakplaat tot dunne deegcirkels van Ø 20 cm.
  5. Laat het gekookte ei schrikken, pel het en snijd het in kleine stukjes.
  6. Meng in een kom de cottage cheese met de stukjes gekookt ei, ham, 25 g geraspte kaas, bosui, paprika, peterselie en wat zout en versgemalen zwarte peper. Schep dit mengsel aan één kant van de deegcirkels en klap de andere helft erover. Druk de deegrand tussen duim en wijsvinger met golfjes dicht.
  7. Leg de empanada’s op een bakplaat en bestrijk ze met de rest van het losgeklopte ei. Bak de empanada’s in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

Tip van FitChef

Lekker met een groene salade met kleurige cherrytomaatjes.