Filo fingers met pittig gehakt
Filo fingers met pittig gehakt
81kcal Per rolletje
5g Eiwitten
8g Kh
3g Vetten
0g Vezels
Ingrediënten
- 10 plakken filodeeg (diepvries)
- 1 bosuitje
- 2 eetlepels peterselie
- 300 gram rundergehakt, mager
- 5 theelepels ras el hanout (10 g)
- 3 eetlepels (olijf)olie (30 ml)
- 2 eetlepels ajvar, mild (40 g)
- 150 gram skyr, naturel
Filo fingers met pittig gehakt is een leuk gerechtje om met een aantal andere hapjes als mezze op tafel te zetten. Denk bijvoorbeeld aan doperwtenspread (zie recept) en labne (zie recept).
Zo maak je dit recept
- Laat het filodeeg ontdooien.
- Snipper de bosui. Hak de peterselie fijn.
- Meng in een kom het gehakt met ras el hanout, peterselie, bosui en wat zout. Kneed alles tot het een wat plakkerig mengsel wordt. Verdeel het gehakt in 20 porties en vorm er dunne worstjes van 4 cm lang van.
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Vouw het filodeeg op het werkvlak open en snijd de vellen in de lengte doormidden. Leg een worstje op een vel filodeeg, vouw de zijkanten van het deeg erover en rol de worstjes in het deeg. Leg het rolletje op de bakplaat. Rol ook de andere worstjes in filodeeg en leg ze op de bakplaat. Bestrijk de rolletjes dun met olie.
- Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de filofingers in 20-25 minuten knapperig bruin en gaar.
- Meng intussen in een schaaltje de ajvar met skyr tot een lekkere dip.
- Serveer de filofingers met de dip.
Benodigdheden:
- Bakplaat met bakpapier
Tip van FitChef
Ajvar is een puree van aubergine, rode paprika en specerijen. Het komt oorspronkelijk uit Servië en is dan hoofdzakelijk populair op de Balkan. Leuk om eens zelf te maken, maar kant-en-klaar kopen kan natuurlijk ook!