Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Filodeegtaart met kabeljauw & garnalen

  • 55 minuten
  • 2 personen
Filodeegtaart met kabeljauw & garnalen
691kcal Per persoon
Eiwit
44g Eiwit
Koolhydraten
82g Koolhydraten
Vet
21g Vet
Voedingsvezel
4g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 10 plakken filodeeg (diepvries)
  • 1 kabeljauwfilet (diepvries) (à ca. 100 g)
  • 100 gram cocktail garnalen (diepvries)
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel dille, vers
  • 1 broccoli
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • 3 eieren
  • 100 ml Griekse yoghurt (10% vet)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Een heerlijk recept voor filodeegtaart met kabeljauw en garnalen! Met een hartige taart of quiche bereik je al snel een feestelijk resultaat. En moeilijk is het ook niet, want de oven neemt je het meeste werk uit handen.

Zo maak je dit recept

  1. Laat het filodeeg, de kabeljauw en de garnalen ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan met ruim water aan de kook.
  3. Snijd de bosuitjes in stukjes en hak de dille fijn. Snijd de kabeljauw in blokjes.
  4. Snijd de roosjes van de broccoli en kook ze in de pan met kokend water in 3-4 minuten beetgaar. Spoel de broccoli in een vergiet met koud water (zo blijven de roosjes mooi groen) en laat ze goed uitlekken.
  5. Vet de vorm in met 1 eetlepel olie en bekleed de vorm losjes met 4 vellen filodeeg. Leg hierop nog 2 lagen van ieder 3 vellen filodeeg.
  6. Klop in een kom de eieren los met de yoghurt, dille, bosui en wat zout en versgemalen zwarte peper en verdeel dit mengsel in de vorm. Verdeel de blokjes kabeljauw en garnalen in het eimengsel en duw de broccoliroosjes ertussen. Vouw het filodeeg losjes iets over de vulling en bestrijk heel dun met de rest van de olie.
  7. Bak de taart in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

Benodigdheden

  • Metalen taartvorm met uitneembare bodem (Ø 23-24 cm)

Tip van FitChef

1. Een frisse salade van cherrytomaten en venkel is erg lekker bij deze filodeegtaart.
2. Maak in plaats van 1 grote taart voor ieder een eigen taartje! Gebruik dan vormen van 12-15 cm.