Flatbread met kipsalade
Flatbread met kipsalade
421kcal Per persoon
34g Eiwitten
46g Kh
11g Vetten
8g Vezels
Ingrediënten
- 2 snackpaprika's
- 4 zwarte olijven
- 1 eetlepel tijm, vers
- 200 gram kipfilet
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- ½ citroen
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 4 flatbreads, volkoren
- 2 handjes veldsla (60 g)
Je kunt deze flatbreads thuis à la minute maken of alles al de avond van tevoren maken voor een meeneemlunch. Vul de flatbreads dan vlak voor het eten met de kipsalade. Neem de veldsla met paprikareepjes en olijven en de gebakken reepjes kip dan in aparte bakjes mee.
Zo maak je dit recept
- Snijd de paprika in flinterdunne reepjes, halveer de olijven en hak de tijm fijn.
- Snijd de kipfilet in reepjes en meng in een kom met wat zout, versgemalen zwarte peper, paprikapoeder, tijm, 2 eetlepels citroensap en olie. Laat 5 minuten staan.
- Verdeel de kipreepjes met marinade in een droge koekenpan en bak de reepjes op matig hoog vuur al omscheppend in 6-8 minuten knapperig bruin.
- Verwarm de flatbreads in de broodrooster of in een droge koekenpan.
- Meng intussen de veldsla met de paprikareepjes en olijven.
- Duw de flatbreads één voor één open en verdeel de veldsla erin. Schep hierop een flinke lepel gebakken kipreepjes.
- Leg per persoon 2 flatbreads met kipsalade op een bord.
Tip van FitChef
Maak de salade extra kleurig en gebruik 2 of 3 verschillende kleuren snackpaprika.