ūü•≥ Yihaaa! Ons nieuwe kookboek is uit!Bekijk boek

Hartige kwarktaart met bospeen

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 45 minuten
  • 6 punten
223kcal Per punt
Eiwit
17g Eiwit
Koolhydraten
23g Koolhydraten
Vet
7g Vet
Voedingsvezel
3g Voedingsvezel

Ingredi√ęnten

  • 3 bospenen
  • 2 eetlepels dille, vers
  • 180 gram volkorenmeel
  • 100 gram geraspte kaas, 30+
  • 250 gram magere kwark
  • 4 eieren
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Bij kwarktaart denk je meteen aan zoet, maar kwarktaart kan ook heel goed hartig. Hier het bewijs!

  1. Verwarm de oven voor op 200 ¬įC.
  2. Schil de bospenen met een dunschiller en schaaf 2 bospenen in lange, dunne linten. Rasp de andere bospeen grof. Hak de dille fijn.
  3. Meng in een kom 150 gram volkorenmeel met 40 gram geraspte kaas, de helft van de kwark en wat zout en versgemalen zwarte peper. Druk dit deeg in de taartvorm uit tot een dunne taartbodem met een opstaande rand.
  4. Klop in een kom de eieren los met de resterende kwark en geraspte kaas. Roer er 30 gram volkorenmeel met dille, geraspte bospeen met vocht en wat zout en versgemalen peper door. Verdeel het mengsel over de taartbodem. Verdeel de wortellinten in het midden.
  5. Schuif de taart in de oven en bak de taart in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Verwijder de rand van de vorm en snijd de taart in punten.

Benodigdheden

  • Metalen lage taartvorm met uitneembare bodem (√ė 23-24 cm), licht ingevet met olie

Tip van FitChef

Lekker met een salade van sperziebonen en jonge bladsla.