Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Hartige kwarktaart met bospeen

  • 45 minuten
  • 6 punten
Hartige kwarktaart met bospeen
223kcal Per punt
Eiwit
17g Eiwit
Koolhydraten
23g Koolhydraten
Vet
7g Vet
Voedingsvezel
3g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 3 bospenen
  • 2 eetlepels dille, vers
  • 180 gram volkorenmeel
  • 100 gram geraspte kaas, 30+
  • 250 gram magere kwark
  • 4 eieren
Voeg toe aan boodschappenlijst

Bij kwarktaart denk je meteen aan zoet, maar met deze hartige kwarktaart met bospeen heb je het bewijs dat het ook heel goed hartig kan! Deze staat mooi op een feestje als hapje bij de borrel, maar is ook superlekker als tussendoortje of als warm onderdeel van de lunch. Varieer zelf met je favoriete kruiden. Probeer bijv. eens wat kurkuma, dan krijgt deze kwarktaart een prachtig gele kleur!

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Schil de bospenen met een dunschiller en schaaf 2 bospenen in lange, dunne linten. Rasp de andere bospeen grof. Hak de dille fijn.
  3. Meng in een kom 150 gram volkorenmeel met 40 gram geraspte kaas, de helft van de kwark en wat zout en versgemalen zwarte peper. Druk dit deeg in de taartvorm uit tot een dunne taartbodem met een opstaande rand.
  4. Klop in een kom de eieren los met de resterende kwark en geraspte kaas. Roer er 30 gram volkorenmeel met dille, geraspte bospeen met vocht en wat zout en versgemalen peper door. Verdeel het mengsel over de taartbodem. Verdeel de wortellinten in het midden.
  5. Schuif de taart in de oven en bak de kwarktaart in 25-30 minuten goudbruin en gaar. Verwijder de rand van de vorm en snijd de taart in punten.

Benodigdheden

  • Metalen lage taartvorm met uitneembare bodem (Ø 23-24 cm), licht ingevet met olie

Tip van FitChef

1. Deze hartige kwarktaart is lekker met een salade van sperziebonen en jonge bladsla.
2. Doe er in plaats van verse dille eens bieslook of peterselie doorheen. Of zongedroogde tomaatjes.