Hartige taart met venkel
Hartige taart met venkel
518kcal Per persoon
18g Eiwitten
60g Kh
23g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 2 plakken filodeeg (diepvries)
- 1 rode ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 venkelknol
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 50 ml Griekse yoghurt (10% vet)
- 40 gram witte kaas (feta)
Taart als diner? Jazeker! Deze hartige taart met venkel is superlekker en ook nog eens erg makkelijk om te maken. De oven doet het meeste werk en daarna hoef jij hem alleen nog op te eten! Lekker met een salade erbij.
Zo maak je dit recept
- Laat de plakken filodeeg ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 200 ℃ en leg een vel bakpapier op de bakplaat.
- Snipper de ui en pers de knoflook. Snijd de onderkant van de venkel en bewaar het venkelgroen. Snijd de venkel in dunne plakjes en hak het venkelgroen fijn.
- Leg het eerste vel filodeeg op de bakplaat, smeer dun in met olie en leg het andere vel deeg erop.
- Maak een rullig sausje met de yoghurt, knoflook, verkruimelde feta, peper en zout. Smeer dit sausje over het deeg en verdeel de ui en venkel erover.
- Bak de hartige taart in 15-18 minuten gaar en knapperig.
- Garneer deze hartige taart met het venkelgroen.
Benodigdheden:
- Bakpapier
Tip van FitChef
Ook verse dille is lekker bij deze hartige taart met venkel.