Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Homemade gnocchi & ham

  • 25 minuten
  • 2 personen
Homemade gnocchi & ham
435kcal Per persoon
Eiwit
36g Eiwit
Koolhydraten
38g Koolhydraten
Vet
15g Vet
Voedingsvezel
4g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 2 eetlepels peterselie
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 1 ei
  • 200 gram magere kwark
  • 80 gram volkorenmeel
  • 1 snufje nootmuskaat
  • 7 plakken achterham
  • 1 ui
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 200 ml tomatensap
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Zelfgemaakte gnocchi zijn veel lekkerder dan die ‘kant-en-klare’ gnocchi die je alleen nog hoeft te koken. Dat zelf maken is lang niet zoveel werk als het lijkt en zo kun je er extra eiwitten en vezels in verwerken.

  1. Hak de peterselie fijn. Rasp de Parmezaanse kaas. Breek het ei doormidden en vang de eidooier in een kommetje op.
  2. Meng de kwark in een kom met volkorenmeel, eidooier, Parmezaanse kaas, peterselie, nootmuskaat en naar smaak, versgemalen peper en zout. Meng alles tot een stevig deeg, voeg zo nodig meer volkorenmeel toe. Verdeel het deeg in handgrote porties en rol deze uit tot lange repen (Ø 2 cm). Snijd de repen in stukken van 2 cm. 
  3. Kook de zelfgemaakte pasta in een grote pan met ruim kokend water met wat zout in 2-3 minuten gaar. De gare gnocchi komen vanzelf boven drijven.
  4. Snijd intussen de ham in dunne reepjes. Snipper de ui.
  5. Schep de gnocchi met een schuimspaan uit het water in een vergiet en laat even uitlekken.
  6. Verwarm de olie in een koekenpan en fruit de ui zachtjes glazig. Bak de reepjes ham 1 minuut mee en voeg het tomatensap toe. Breng al roerend aan de kook en schep de pasta erdoor. Warm nog heel even door.
  7. Serveer de gnocchi met saus en eventueel wat geraspte kaas in diepe borden.

Tip van FitChef

1. Geen fan van nootmuskaat? Laat het dan weg.
2. Lekker met een flinke schep cottage cheese erop.