Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Homemade tortilla’s

  • 20 minuten
  • 10 tortilla's
Homemade tortilla’s
131kcal Per tortilla
Eiwitten
4g Eiwitten
Kh
16g Kh
Vetten
6g Vetten
Vezels
1g Vezels

Ingrediënten

  • 125 gram volkorenmeel
  • 125 gram boekweitmeel
  • 1 ei
  • 50 ml rijstolie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Tortilla’s kun je heel makkelijk zelf bakken. Leuk om dan te variëren met het meel. Je kunt volkoren tarwemeel mengen met boekweit- of kikkererwtenmeel. Bak meteen een hele stapel tegelijk en bewaar de afgekoelde tortilla’s in de koelkast of diepvries. Verpak ze per twee tot vier stuks strak in plasticfolie en schuif deze pakjes in een grote afsluitbare plastic zak van diepvrieskwaliteit. De tortilla’s blijven zo zeker een maand goed in de vriezer en een week in de koelkast.

Zo maak je dit recept

  1. Meng in een kom het volkorenmeel met boekweitmeel en een snuf zout. Breek het ei erboven en roer er ongeveer 900 ml water en de rijstolie door. Klop alles met een garde of handmixer tot een glad beslag.
  2. Verwarm een antiaanbakkoekenpan (Ø 24 cm) op matig hoog vuur en laat een juslepel beslag over de bodem uitvloeien. Bak tot de bovenkant bijna droog is en keer de tortilla voorzichtig met een spatel. Bak ook de onderkant nog 1 minuut. Laat de tortilla op een bord afkoelen. Bak op dezelfde manier nog 9 tortilla’s.

Tip van FitChef

Deze tortilla's zijn lekker met een topping van paprika, Griekse yoghurt, tonijn en kappertjes. Snijd hiervoor een paprika in dunne reepjes en meng in een kleine steelpan met 50 ml water, 1 theelepel paprikapoeder en wat zout. Smoor de paprikaringen afgedekt in 5 minuten zachtjes gaar. Laat daarna zonder deksel het vocht verdampen. Laat de paprikaringen afkoelen. Leg een tortilla op een bord, bestrijk royaal met Griekse yoghurt en verdeel een handje rucola erover. Schep wat tonijn in het midden en verdeel de paprikaringen en een eetlepel kappertjes erover.