Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Indiase samosa

  • 30 minuten
  • 20 stuks
Indiase samosa
72kcal Per stuk
Eiwitten
3g Eiwitten
Kh
7g Kh
Vetten
3g Vetten
Vezels
0g Vezels

Ingrediënten

  • 10 plakken filodeeg (diepvries)
  • 1 bosuitje
  • 3 eetlepels koriander, vers
  • 3 eetlepels rijstolie (30 ml)
  • 200 gram rundergehakt, mager
  • 2 theelepels kerriepoeder (4 g)
  • 125 ml Griekse yoghurt (10% vet)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Ontdooi het filodeeg volgens de aanwijzingen.
  2. Hak het bosuitje en de verse koriander fijn.
  3. Verwarm ½ eetlepel rijstolie in een koekenpan en bak het gehakt met kerriepoeder al omscheppend rul en knapperig. Meng de bosui met 1 volle lepel koriander en wat zout erdoor.
  4. Snijd de stapel filodeegvellen in de lengte in repen van 5 x 20 cm.
  5. Leg een reep filodeeg in de lengte voor je op een plank. Schep hierop rechtsonder wat gehakt. Pak het deeg linksonder en vouw het deeg als driehoekje over het gehakt. Klap het deegdriehoekje dan eerst naar boven en dan steeds om, zodat je de vulling in het deeg wikkelt en het mooie driehoekjes worden.
  6. Vouw zo alle deegrepen met gehakt tot mooie deegdriehoekjes. Bestrijk elk gevuld deegdriehoekje rondom met de rest van de rijstolie en leg ze op de bakplaat.
  7. Bak de samosa in de oven in 10-12 minuten knapperig bruin.
  8. Roer de Griekse yoghurt met versgemalen peper en de rest van de koriander tot een lekkere dip.
  9. Zet een schaaltje met yoghurtdip op een platte schaal en verdeel de warme en knapperige samosa's eromheen. Serveer direct.

Tip van FitChef

1. Vervang voor een vegan versie van deze samosa het gehakt door beetgaar gekookte en in kleine blokjes gesneden aardappel.
2. Je kunt de samosa makkelijk van tevoren maken en dan zo nodig even opnieuw in de oven verwarmen en knapperig maken. Ze zijn ook koud heel lekker.
3. Als je een fles wokolie hebt staan, gebruik deze olie dan om de samosa te bestrijken. Dat geeft extra smaak.