Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Italiaanse mosselen met tomatensalade

  • 15 minuten
  • 2 personen
Italiaanse mosselen met tomatensalade
546kcal Per persoon
Eiwitten
44g Eiwitten
Kh
53g Kh
Vetten
18g Vetten
Vezels
8g Vezels

Ingrediënten

  • 2 petit pains, meergranen (afbak)
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 prei
  • 2 kilogram mosselen (2000 g)
  • 3 theelepels Italiaanse kruiden, gedroogd (6 g)
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 4 tomaten
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Bak de petit pains in de oven af volgens de aanwijzingen op het pak. 
  2. Snijd de puntpaprika in dunne reepjes en de prei in dunne ringen.
  3. Spoel de mosselen onder stromend water. Verwijder kapotte mosselen en mosselen die niet dichtgaan na een flinke tik op het werkvlak. 
  4. Leg de mosselen in een pan en verdeel de paprika, prei en Italiaanse kruiden erover. Sprenkel er de helft van de olie over. Kook de mosselen afgedekt in 6-8 minuten gaar, schud de pan af en toe.
  5. Snijd intussen de tomaten in plakken en doe over in een schaal. Bestrooi met zout en peper en druppel er de rest van de olie over. 
  6. Serveer de Italiaanse mosselen in een grote kom met de tomatensalade en de petit pains.

Tip van FitChef

Druppel wat tabasco over de Italiaanse mosselen.