Italiaanse mosselen met tomatensalade

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 2 personen
546kcal Per persoon
Eiwit
44g Eiwit
Koolhydraten
53g Koolhydraten
Vet
18g Vet
Voedingsvezel
8g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 2 petit pains, meergranen (afbak)
  • 1 rode puntpaprika
  • 1 prei
  • 2 kilogram mosselen
  • 3 theelepels Italiaanse kruiden, gedroogd
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • 4 tomaten
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Bak de petit pains in de oven af volgens de aanwijzingen op het pak. 
  2. Snijd de puntpaprika in dunne reepjes en de prei in dunne ringen.
  3. Spoel de mosselen onder stromend water. Verwijder kapotte mosselen en mosselen die niet dicht gaan na een flinke tik op het werkvlak. 
  4. Leg de mosselen in een pan en verdeel de paprika, prei en Italiaanse kruiden erover. Sprenkel er de helft van de olie over. Kook de mosselen afgedekt in 6-8 minuten gaar, schud de pan af en toe.
  5. Snijd intussen de tomaten in plakken en doe over in een schaal. Bestrooi met zout en peper en druppel er de rest van de olie over. 
  6. Serveer de mosselen in een grote kom met de tomatensalade en de petit pains.