Italiaanse mosselen met tomatensalade
Italiaanse mosselen met tomatensalade
546kcal Per persoon
44g Eiwitten
53g Kh
18g Vetten
8g Vezels
Ingrediënten
- 2 petit pains, meergranen (afbak)
- 1 rode puntpaprika
- 1 prei
- 2 kilogram mosselen
- 3 theelepels Italiaanse kruiden, gedroogd
- 1,5 eetlepel (olijf)olie
- 4 tomaten
Zo maak je dit recept
- Bak de petit pains in de oven af volgens de aanwijzingen op het pak.
- Snijd de puntpaprika in dunne reepjes en de prei in dunne ringen.
- Spoel de mosselen onder stromend water. Verwijder kapotte mosselen en mosselen die niet dichtgaan na een flinke tik op het werkvlak.
- Leg de mosselen in een pan en verdeel de paprika, prei en Italiaanse kruiden erover. Sprenkel er de helft van de olie over. Kook de mosselen afgedekt in 6-8 minuten gaar, schud de pan af en toe.
- Snijd intussen de tomaten in plakken en doe over in een schaal. Bestrooi met zout en peper en druppel er de rest van de olie over.
- Serveer de Italiaanse mosselen in een grote kom met de tomatensalade en de petit pains.
Tip van FitChef
Druppel wat tabasco over de Italiaanse mosselen.