Kikkererwtenpasta met portobello & tomaat
Kikkererwtenpasta met portobello & tomaat
490kcal Per persoon
26g Eiwit
42g Koolhydraten
24g Vet
13g Voedingsvezel
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 portobello
- 1,5 eetlepel (olijf)olie
- 3 tomaten
- 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd
- 75 gram kikkererwtenpasta
- 30 gram geraspte kaas, 30+
Zo maak je dit recept
- Verwarm de ovengrill voor.
- Snijd de ui in dunne partjes en de portobello in repen. Verwarm de helft van de olie in een hapjespan en fruit de partjes ui zachtjes glazig. Schep de repen portobello erdoor en bak ze op hoog vuur al omscheppend bruin.
- Halveer de tomaten. Snijd de helft van de halve tomaten in stukjes en schep ze door het portobellomengsel. Strooi er de helft van de Italiaanse kruiden en wat zout en peper over en laat het afgedekt 6-8 minuten zachtjes sudderen.
- Kook intussen de kikkererwtenpasta in een pan met ruim kokend water en wat zout in 8 minuten beetgaar.
- Verdeel de andere halve tomaten op de bakplaat en strooi de rest van de Italiaanse kruiden met zout en peper erover. Druppel de rest van de olie erover. Schuif ze onder de hete grill en laat ze in 4-6 minuten gaar worden.
- Giet de pasta af en serveer in een diep bord met de portobellosaus, de geraspte kaas erover en de tomaatjes erop.
Benodigdheden
- Bakblik
Tip van FitChef
Deze kikkererwtenpasta met portobello en tomaat is lekker met wat rucola en verse basilicum.