Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Kikkererwtenpasta met tomatensaus & geroosterde courgette

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Kikkererwtenpasta met tomatensaus & geroosterde courgette
439kcal Per persoon
Eiwit
25g Eiwit
Koolhydraten
48g Koolhydraten
Vet
17g Vet
Voedingsvezel
15g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 tomaten
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden, gedroogd
  • 75 gram kikkererwtenpasta
  • 1 courgette
  • 50 gram cottage cheese
Voeg toe aan boodschappenlijst

Dit gerecht van kikkererwtenpasta met tomatensaus en geroosterde courgette bevat extra veel vezels. Als je liever geen gluten eet kun je tegenwoordig aardig wat vervangers voor volkoren pasta vinden. Zo is er bijvoorbeeld pasta van maïs, quinoa, rode linzen of deze van kikkererwtenmeel. Let wel even op of de pasta echt glutenvrij is of slechts deels uit glutenvrij meel bestaat.

Zo maak je dit recept

  1. Snipper de ui en snijd de tomaten in stukjes.
  2. Verwarm de helft van de olie in een pan en fruit de ui zachtjes glazig. Roer de tomaatstukjes, paprikapoeder, Italiaanse kruiden en wat zout en versgemalen peper erdoor. Laat alles 10 minuten zachtjes sudderen tot een lekkere saus, voeg zo nodig een scheutje water toe.
  3. Kook de kikkererwtenpasta in een pan met ruim kokend water en wat zout in 8 minuten beetgaar.
  4. Snijd intussen de courgette schuin in plakken, bestrijk ze dun met olie en rooster ze in een hete grillpan in 4-6 minuten mooi bruin en gaar, keer ze na 2-3 minuten.
  5. Laat de pasta in een vergiet uitlekken en doe over in een diep bord. Schep de tomatensaus erop en leg de plakken courgette erop. Schep de cottage cheese in het midden.  

Tip van FitChef

1. Je kunt natuurlijk ook gewoon volkoren pasta gebruiken.
2. Garneer deze kikkererwtenpasta met tomatensaus en geroosterde courgette met verse basilicum.