Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Kikkererwtenpasta met tuinerwten & cottage cheese

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Kikkererwtenpasta met tuinerwten & cottage cheese
544kcal Per persoon
Eiwit
33g Eiwit
Koolhydraten
59g Koolhydraten
Vet
19g Vet
Voedingsvezel
13g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 75 gram kikkererwtenpasta
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 125 gram tuinerwten (diepvries)
  • 60 gram cottage cheese
  • 20 gram geraspte kaas, 30+
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de kikkererwtenpasta in een pan met ruim kokend water en wat zout in 8 minuten beetgaar.
  2. Snijd het bosuitje in stukjes.
  3. Verwarm de olie in een hapjespan en roerbak de stukjes bosui. Schep de bevroren tuinerwten erdoor en ontdooi ze al omscheppend. Laat het vocht verdampen.
  4. Giet de pasta af, vang een flinke scheut van het pastawater op. Schep de pasta met de cottage cheese door de tuinerwten en warm al omscheppend goed door. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en voeg voor een wat smeuïger gerecht een scheutje van het pastakookvocht toe.
  5. Serveer het gerecht met de geraspte kaas erover.

Tip van FitChef

1. Meng wat fijngehakte peterselie door de kikkererwtenpasta.
2. Vervang de cottage cheese eens door hüttenkwark.