Kikkererwtenpasta met tuinerwten & cottage cheese

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 1 persoon
594kcal Per persoon
Eiwit
38g Eiwit
Koolhydraten
61g Koolhydraten
Vet
22g Vet
Voedingsvezel
14g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 75 gram kikkererwtenpasta
  • 2 bosuitjes
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 125 gram tuinerwten, diepvries
  • 70 gram cottage cheese
  • 30 gram geraspte kaas, 30+
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de kikkererwtenpasta in een pan met ruim kokend water en wat zout in 8 minuten beetgaar.
  2. Snijd de bosuitjes in stukjes van 1 cm.
  3. Verwarm de olie in een hapjespan en roerbak de stukjes bosui. Schep de bevroren tuinerwten erdoor en ontdooi ze al omscheppend. Laat het vocht verdampen.
  4. Giet de kikkererwtenpasta af, vang een flinke scheut van het pastawater op. Schep de pasta met de cottage cheese door de tuinerwten en warm al omscheppend goed door. Breng op smaak met zout en versgemalen peper en voeg voor een wat smeuïger gerecht een scheutje van het pasta kookvocht toe.
  5. Serveer het gerecht met de geraspte kaas erover.

Tip van FitChef

1. Meng wat fijngehakte peterselie door de kikkererwtenpasta.
2. Vervang de cottage cheese eens door hüttenkwärk.