Nieuw!
Kip en paksoi in romige mosterdsaus met rijst
Kip en paksoi in romige mosterdsaus met rijst
651kcal Per persoon
44g Eiwitten
58g Kh
27g Vetten
7g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 1 ui
- 1 krop Shanghai paksoi
- 150 gram kipfilet
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 75 ml kokosmelk
- 1 theelepel mosterd (10 g)
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snipper de ui. Snijd een plakje van de onderkant van de paksoi en maak de bladeren los. Snijd de paksoi in reepjes en houdt het groene gedeelte apart. Snijd de kipfilet in blokjes.
- Verwarm de olie in een pan. Fruit de ui 2 minuten. Voeg de kipfiletblokjes toe en bak deze 4 minuten mee. Voeg de kokosmelk toe samen met 25 ml water en de mosterd. Doe het witte gedeelte van de paksoi erbij en roer alles door elkaar. Laat op middelhoog vuur doorkoken tot de saus een beetje inkookt. Roer dan het groen van de paksoi er doorheen en verwarm een minuut mee. Breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Serveer de kip in romige saus met de rijst.
Tip van FitChef
Bestrooi de kip en paksoi met (geroosterde) sesamzaadjes.