Nieuw!

Kip roerbak met courgette & champignons

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 1 persoon
619kcal Per persoon
Eiwit
43g Eiwit
Koolhydraten
79g Koolhydraten
Vet
15g Vet
Voedingsvezel
8g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 125 gram kipfilet
  • 1 courgette
  • 125 gram champignons
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel honing
  • 1 theelepel witte wijnazijn
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes, de courgette in gehalveerde plakjes en de champignons in plakjes. Snijd de knoflook fijn.
  3. Verwarm de olie in een wokpan. Voeg de kip toe en bak 4 minuten aan. Voeg vervolgens de courgette, champignons en knoflook toe en bak 4 minuten mee.
  4. Meng ondertussen in een schaaltje de sojasaus, honing en azijn. Voeg dit toe aan de kip, roer door en bak nog 1 minuut.
  5. Serveer de kip met de rijst. Breng naar wens op smaak met peper.

Tip van FitChef

Garneer de kiproerbak met wat sesamzaadjes en in ringetjes gesneden bosui.