Kip roerbak met courgette & champignons
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 100 gram kipfilet
- 1 courgette
- 150 gram champignons
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 2 eetlepels sojasaus (20 ml)
- 1 eetlepel agavesiroop (15 ml)
- 1 theelepel witte wijnazijn (5 ml)
Deze kip roerbak met courgette en champignons heeft alles wat je wilt! Het zit boordevol groenten, is rijk aan smaak door het toevoegen van o.a. honing en sojasaus én het is ook nog lekker snel klaar te maken. Met roerbakken zet je in een handomdraai een gezond gerecht op tafel. Je kan er makkelijk je restjes (natuurlijk alle groenten, vlees, wat overgebleven rijst, maar denk ook eens aan mango of ananas) in verwerken en vaak vindt iedereen het lekker. Zelfs als er veel groenten in verstopt zitten. Geniet ervan!
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Snijd de kipfilet in blokjes, de courgette in gehalveerde plakjes en de champignons in plakjes. Snijd de knoflook fijn.
- Verwarm de olie in een wokpan. Voeg de kip toe en bak 4 minuten aan. Voeg vervolgens de courgette, champignons en knoflook toe en bak 4 minuten mee.
- Meng ondertussen in een schaaltje de sojasaus, honing en azijn. Voeg dit toe aan de kip, roer door en bak nog 1 minuut.
- Serveer de kip met de rijst. Breng naar wens op smaak met peper.
Tip van FitChef
1. Garneer deze kiproerbak met courgette en champignons met wat sesamzaadjes en in ringetjes gesneden bosui.
2. Heb je geen sesamzaadjes in huis? Bestrooi dit gerecht dan met pinda's die je van tevoren even roostert.