Kipsaté roerbak met bloemkoolrijst
Kipsaté roerbak met bloemkoolrijst
573kcal Per persoon
39g Eiwitten
47g Kh
25g Vetten
13g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram kipfilet
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 250 gram sugar snaps
- 1 eetlepel pindakaas (20 g)
- 2 eetlepels sojasaus (20 ml)
- 1 eetlepel honing (20 g)
- 100 gram bloemkoolrijst
Zo maak je dit recept
- Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de paprika in reepjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Verwarm de helft van de olie in de pan. Voeg de ui en kip toe en bak 4 minuten. Voeg hierna de knoflook toe en bak nog een minuut mee. Haal de kip uit de pan en zet even apart in een schaaltje.
- Verwarm de andere helft van de olie in dezelfde pan en voeg de paprika en sugarsnaps toe. Roerbak dit 7 minuten tot de sugarsnaps beetgaar zijn.
- Maak ondertussen de pindasaus door de pindakaas te mengen met de sojasaus en de honing.
- Voeg de kip en pindasaus toe aan de wok en roerbak dit nog ongeveer 2 minuten mee tot de saus indikt.
- Kook ondertussen de bloemkoolrijst in 2 minuten gaar.
- Serveer de kipsatéroerbak met de bloemkoolrijst. Breng naar wens op smaak met peper.