Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Kipsaté roerbak met bloemkoolrijst

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Kipsaté roerbak met bloemkoolrijst
608kcal Per persoon
Eiwitten
45g Eiwitten
Kh
49g Kh
Vetten
26g Vetten
Vezels
14g Vezels

Ingrediënten

  • 125 gram kipfilet
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
  • 250 gram sugar snaps
  • 1 eetlepel pindakaas (20 g)
  • 2 eetlepels sojasaus (20 ml)
  • 1 eetlepel honing (20 g)
  • 100 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de paprika in reepjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
  2. Verwarm de helft van de olie in de pan. Voeg de ui en kip toe en bak 4 minuten. Voeg hierna de knoflook toe en bak nog een minuut mee. Haal de kip uit de pan en zet even apart in een schaaltje.
  3. Verwarm de andere helft van de olie in dezelfde pan en voeg de paprika en sugarsnaps toe. Roerbak dit 7 minuten tot de sugarsnaps beetgaar zijn.
  4. Maak ondertussen de pindasaus door de pindakaas te mengen met de sojasaus en de honing.
  5. Voeg de kip en pindasaus toe aan de wok en roerbak dit nog ongeveer 2 minuten mee tot de saus indikt. 
  6. Kook ondertussen de bloemkoolrijst in 2 minuten gaar.
  7. Serveer de kipsatéroerbak met de bloemkoolrijst. Breng naar wens op smaak met peper.