Nieuw!
KOKOSnoedels met garnalen & paksoi
KOKOSnoedels met garnalen & paksoi
466kcal Per persoon
29g Eiwitten
48g Kh
18g Vetten
5g Vezels
Ingrediënten
- 1 portie woknoedels
- 1 krop Shanghai paksoi
- 1 teen knoflook (5 g)
- 1 cm gember (7 g)
- 30 gram taugé
- 1 blokje groentebouillon
- 1 snufje chilipoeder (1 g)
- 50 ml kokosmelk
- 1 ½ eetlepel sojasaus (15 ml)
- 100 gram cocktail garnalen (diepvries)
Zo maak je dit recept
- Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de paksoi in stukken en hak de knoflook en gember fijn. Spoel de taugé af onder stromend water in een vergiet.
- Breng 400 ml water (per persoon) met het bouillonblokje aan de kook in een klein pannetje.
- Voeg de knoflook, gember en chilipoeder toe en laat 5 minuten zachtjes koken.
- Roer de kokosmelk erdoor en laat nog 2-3 minuten zachtjes pruttelen.
- Voeg daarna de paksoi en sojasaus toe en kook 2-3 minuten mee. Voeg vervolgens de garnalen toe en kook nog 3-4 minuten tot ze roze en gaar zijn.
- Verdeel de noedels over een diepe kom. Schep de kokosbouillon met garnalen, paksoi en taugé eroverheen.
Tip van FitChef
1. Garneer met wat verse koriander.
2. Serveer met een partje limoen voor een frisse smaak.