Koolvis met pittige spinazie

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 1 persoon
471kcal Per persoon
Eiwit
29g Eiwit
Koolhydraten
47g Koolhydraten
Vet
18g Vet
Voedingsvezel
6g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 koolvisfilet, diepvries (à ca. 100 g)
  • 1 teen knoflook
  • 1 ui
  • 1 portie woknoedels
  • 1 theelepel sambal badjak
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 200 gram spinazie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Ontdooi de vis volgens de aanwijzingen.
  2. Snijd de knoflook in plakjes en de ui in dunne partjes.
  3. Wel de woknoedels volgens de aanwijzingen.
  4. Wrijf de vis in met zout en de helft van de sambal. Verwarm de helft van de olie in een koekenpan en bak de koolvisfilet in 6-8 minuten bruin en net gaar. Keer na 3 minuten.
  5. Verwarm de rest van de olie in een wok en roerbak de ui, knoflook en restant van de sambal zachtjes glazig. Schep hand voor hand de spinazie erdoor en laat de blaadjes al omscheppend slinken. Breng op smaak met wat zout.
  6. Serveer de vis met de pittige spinazie en noedels.

Tip van FitChef

Ook lekker met een klein scheutje sojasaus.