Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

LINZEN rendang met sperziebonen & bloemkoolrijst

  • 20 minuten
  • 1 persoon
LINZEN rendang met sperziebonen & bloemkoolrijst
310kcal Per persoon
Eiwitten
10g Eiwitten
Kh
26g Kh
Vetten
18g Vetten
Vezels
13g Vezels

Ingrediënten

  • 50 gram linzen, uit blik
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 cm gember (7 g)
  • ½ ui
  • ½ rode peper
  • 1 bosuitje
  • ½ theelepel kurkuma (1 g)
  • ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
  • 1 snufje kaneel (1 g)
  • ½ theelepel honing (4 g)
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 50 ml kokosmelk
  • 125 gram sperziebonen (diepvries)
  • 1 ½ eetlepel sojasaus (15 ml)
  • 1 handje spinazie (25 g)
  • 100 gram bloemkoolrijst
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Spoel de linzen af en laat goed uitlekken. Pers de knoflook, rasp de gember, snijd de ui en de rode peper fijn en snijd de bosui in ringen.
  2. Maak de kruidenpasta door de knoflook, gember, ui, rode peper, kurkuma, komijnpoeder, kaneel en honing in een kleine keukenmachine of met een vijzel en stamper te malen tot een gladde pasta. Voeg indien nodig een scheutje water toe.
  3. Verwarm de olie in een grote pan op middelhoog vuur en fruit de kruidenpasta 3-5 minuten. Voeg de kokosmelk, sperziebonen en sojasaus toe en roer goed. Laat de sperziebonen 5-7 minuten met de deksel op de pan zachtjes koken.
  4. Voeg de linzen en spinazie toe en roer totdat de spinazie begint te slinken. Voeg indien nodig een scheutje water toe en laat nog 3 minuten zachtjes koken.
  5. Breng ondertussen water aan de kook in een andere pan. Voeg de bloemkoolrijst toe en kook 2 minuten totdat deze gaar is.
  6. Breng de linzen rendang op smaak met zout en peper, serveer met bloemkoolrijst en garneer met de bosui ringen.

Tip van FitChef

1. Nog lekkerder met een beetje limoensap.
2. Garneer het gerecht met wat verse koriander.