Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

LINZEN rendang met sperziebonen & rijst

  • 20 minuten
  • 1 persoon
LINZEN rendang met sperziebonen & rijst
497kcal Per persoon
Eiwitten
13g Eiwitten
Kh
66g Kh
Vetten
20g Vetten
Vezels
13g Vezels

Ingrediënten

  • 60 gram zilvervliesrijst
  • 50 gram linzen, uit blik
  • 1 teen knoflook (5 g)
  • 1 cm gember (7 g)
  • ½ ui
  • ½ rode peper
  • 1 bosuitje
  • ½ theelepel kurkuma (1 g)
  • ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
  • 1 snufje kaneel (1 g)
  • ½ theelepel honing (4 g)
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 50 ml kokosmelk
  • 125 gram sperziebonen (diepvries)
  • 1 ½ eetlepel sojasaus (15 ml)
  • 1 handje spinazie (25 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en zet apart.
  2. Spoel de linzen af en laat goed uitlekken. Pers de knoflook, rasp de gember, snijd de ui en rode fijn en snijd de bosui in ringen.
  3. Maak de kruidenpasta door de knoflook, gember, ui, rode peper, kurkuma, komijnpoeder, kaneel en honing in een kleine keukenmachine of met een vijzel en stamper fijn te malen tot een gladde pasta. Voeg eventueel een scheutje water toe als dat nodig is.
  4. Verwarm de olie in een grote pan op middelhoog vuur en bak de kruidenpasta 3-5 minuten aan. Voeg de kokosmelk, sperziebonen en sojasaus toe en roer goed door. Laat de sperziebonen 5-7 minuten zachtjes koken met de deksel op de pan.
  5. Voeg de linzen en spinazie toe en roer tot de spinazie begint te slinken. Voeg indien nodig een scheutje water toe om de saus de gewenste dikte te geven en laat nog 3 minuten zachtjes koken.
  6. Breng de rendang op smaak met zout en peper, serveer met de rijst en garneer met de bosui ringen.

Tip van FitChef

1. Nog lekkerder met een beetje limoensap.
2. Garneer het gerecht met wat verse koriander.