Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Mexicaanse kikkererwtenpasta met gehakt

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Mexicaanse kikkererwtenpasta met gehakt
809kcal Per persoon
Eiwit
52g Eiwit
Koolhydraten
82g Koolhydraten
Vet
31g Vet
Voedingsvezel
20g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 75 gram kikkererwtenpasta
  • 60 gram maïs
  • 75 gram kidneybonen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 100 gram wortel
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 125 gram rundergehakt, mager
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • 1 snufje chilipoeder
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 200 gram tomatenblokjes
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de kikkererwtenpasta gaar volgens de verpakking.
  2. Spoel de maïs en kidneybonen in een vergiet af met water en laat uitlekken.
  3. Snipper de ui en snijd het teentje knoflook fijn. Snijd de wortel in blokjes.
  4. Verwarm de olie in een pan. Voeg de ui, knoflook en wortel toe en bak 3 minuten. Voeg het gehakt samen met de kruiden toe en rul gaar in zo’n 3 minuten. Voeg de tomatenpuree en tomatenblokjes toe en verwarm dit 5 minuten mee tot de saus indikt.
  5. Giet de pasta af en voeg dit samen met de maïs en kidneybonen toe aan de pan. Verwarm 2 minuten mee.
  6. Serveer de kikkererwtenpasta met het gehakt op een bord. Breng op smaak met peper en zout.

Tip van FitChef

Deze Mexicaanse kikkererwtenpasta is ook lekker met bosui en wat vers gehakte koriander.