Nasi van bloemkoolrijst

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 1 persoon
382kcal Per persoon
Eiwit
28g Eiwit
Koolhydraten
22g Koolhydraten
Vet
20g Vet
Voedingsvezel
6g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 sjalotje
  • 5 plakken kalkoenfilet (vleeswaar)
  • 1.5 eetlepel (olijf)olie
  • 1 snufje kurkuma
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 200 gram bloemkoolrijst
  • 1 ei
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je het

  1. Snijd de paprika in blokjes. Snipper het sjalotje. Snijd de plakken kalkoenfilet in reepjes.
  2. Verwarm de helft van de olie in een pan en bak de paprika, sjalot en kurkuma vijf minuten op middelhoog vuur. Voeg de ketjap manis, sojasaus, kalkoenfilet en bloemkoolrijst toe. Bak dit vijf minuten mee.
  3. Verwarm ondertussen in een andere pan de rest van de olie en bak hierin het ei.
  4. Serveer de nasi van bloemkoolrijst met ei.

Tip van FitChef

Liever wat meer pit? Voeg wat rode peper of een theelepel sambal toe.