Nieuw!
Noedelsoep met groene asperges, radijs & vegetarische balletjes
Noedelsoep met groene asperges, radijs & vegetarische balletjes
609kcal Per
32g Eiwitten
74g Kh
21g Vetten
12g Vezels
Ingrediënten
- 1 cm gember (7 g)
- 1 teen knoflook (5 g)
- 200 gram groene aspergepunten (diepvries)
- 5 radijsjes
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- ½ blokje groentebouillon
- 1 eetlepel sojasaus (10 ml)
- 1 theelepel sambal (5 g)
- 1 theelepel honing (8 g)
- 1 portie woknoedels
- 50 gram tuinerwten (diepvries)
- 100 gram vegetarische balletjes
Zo maak je dit recept
- Rasp het plakje gember en pers het teentje knoflook. Halveer de asperges en snijd de radijsjes in vieren.
- Verwarm de helft van de olie in een soeppan. Fruit hierin de knoflook en gember 2 minuten. Voeg de asperges en radijsjes toe en bak 3 minuten mee. Voeg 350 ml water toe aan de pan samen met het groentebouillonblokje, de sojasaus, sambal en honing. Roer door elkaar en breng het geheel aan de kook. Voeg de woknoedels en tuinerwten toe aan de soep en kook dit 3 minuten mee.
- Verhit ondertussen de andere helft van de olie in een koekenpan en bak de vegetarische balletjes rondom bruin.
- Serveer de soep in een grote kom en leg de vegetarische balletjes erbij. Breng naar wens de soep nog op smaak met wat peper.
Tip van FitChef
Serveer deze noedelsoep met verse koriander, taugé en/of limoensap