Oosterse varkenshaas uit de grillpan

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 20 minuten
  • 2 personen
567kcal Per persoon
Eiwit
48g Eiwit
Koolhydraten
72g Koolhydraten
Vet
10g Vet
Voedingsvezel
13g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 varkenshaas (à ca. 270 g)
  • 1 rode peper
  • 2 cm gember
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel wokolie
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 200 gram aspergebroccoli
  • 200 gram noedels, volkoren
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel koriander, vers
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Varkenshaas heeft een wat stoffig imago, maar als je een varkenshaasje in dikke plakken snijdt, marineert en enkele minuten in de grillpan roostert, zet je in een mum van tijd een heerlijke, hippe maaltijd op tafel. 

  1. Snijd de varkenshaas in 6 plakken van 3 cm dik.
  2. Haal de zaadjes uit de peper en hak fijn. Rasp de gember. Pers de knoflook boven een kommetje uit en meng de rode peper, gember en wokolie erdoor. Wrijf de plakken vlees met deze marinade in. Laat 10 minuten liggen.
  3. Laat de grillpan goed heet worden. Leg de stukken varkenshaas erin en rooster ze 2-3 minuten tot er mooie, bruine strepen ontstaan. Keer de stukken varkenshaas voorzichtig met een spatel, pas als ze vanzelf van de ribbels loslaten. Bak ook de andere kant 2-3 minuten tot het vlees net gaar is. Sprenkel de sojasaus erover en laat het vocht verdampen.
  4. Kook tijdens het bakken van het vlees de aspergebroccoli in een pan met ruim kokend water in 4 minuten beetgaar en bereid de noedels volgens de aanwijzingen op het pak. Snijd het bosuitje in luciferdunne reepjes.
  5. Verdeel het vlees over twee warme borden en sprenkel er nog wat sojasaus over. Strooi de bosui en koriander erover. Schep de noedels en broccoli ernaast.