Nieuw!
Pad Thai met garnalen
Pad Thai met garnalen
655kcal Per persoon
36g Eiwitten
65g Kh
28g Vetten
6g Vezels
Ingrediënten
- 100 gram cocktail garnalen (diepvries)
- 1 portie woknoedels
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 1 krop Shanghai paksoi
- 1 bosuitje
- ½ rode peper
- 1 teen knoflook (5 g)
- 50 gram taugé
- 2 eetlepels sojasaus (20 ml)
- 1 eetlepel honing (20 g)
- ½ limoen
- 1 ei
Zo maak je dit recept
- Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking en dep ze droog met keukenpapier.
- Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en zet apart.
- Verwarm de helft van de olie in een grote koekenpan of wok. Voeg de garnalen toe en bak deze 2-3 minuten. Haal de garnalen uit de pan en zet even apart.
- Snijd een plakje van de onderkant van de paksoi en maak de bladeren los. Snijd de paksoibladeren in reepjes en houd het groene gedeelte apart. Snijd de bosui in ringetjes en de rode peper in kleine blokjes. Pers het teentje knoflook. Spoel de taugé in een vergiet af met koud water.
- Maak de saus door in een klein schaaltje de sojasaus, honing en limoensap door elkaar te roeren.
- Klop het ei in een schaaltje los met een vork.
- Verwarm de andere helft van de olie in dezelfde wokpan. Fruit hierin de peper en knoflook een minuutje. Voeg dan het witte gedeelte van de paksoi toe en bak dit 2 minuten mee. Schuif de groenten een beetje naar één kant en voeg het ei toe aan de andere kant van de pan. Roerbak tot het ei net gestold is en meng dan door de groenten.
- Voeg het groene blad van de paksoi toen aan de pan samen met de noedels en de saus. Meng goed tot alle noedels bedekt zijn met de saus. Verwarm 2-3 minuten.
- Roer als laatste de taugé, bosui en garnalen door de pad Thai. Breng naar wens op smaak met wat peper en zout.
- Serveer de pad Thai in een diep bord.
Tip van FitChef
1. Voeg 1 eetlepel vissaus en een theelepel tamarindepasta toe aan de saus voor de pad Thai.
2. Garneer met verse koriander.