Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Pasta frutti di mare

  • 20 minuten
  • 2 personen
Pasta frutti di mare
541kcal Per persoon
Eiwit
35g Eiwit
Koolhydraten
72g Koolhydraten
Vet
13g Vet
Voedingsvezel
10g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 150 gram penne, volkoren
  • 2 tenen knoflook
  • 2 ui
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden, vers
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • 450 gram gemengde zeevruchten (diepvries)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 250 gram cherry tomaat
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de volkoren penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
  2. Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
  3. Hak de knoflook fijn. Snipper de ui. Hak de Italiaanse kruiden fijn.
  4. Verwarm 1 eetlepel olie in een wok en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de bevroren zeevruchten erdoor en laat ze op matig hoog vuur ontdooien. Schep paprikapoeder, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, versgemalen peper en een opscheplepel pastakookvocht door de zeevruchten en laat alles 4-6 minuten zachtjes sudderen tot de zeevruchten omhuld zijn met een iets gebonden jus.
  5. Schep intussen de cherrytomaatjes in een bakblik om met een halve eetlepel olie, wat zout en versgemalen, zwarte peper. Rooster ze 10 cm onder het hete grillelement in 3-4 minuten tot de velletjes openknappen.
  6. Laat de pasta in een vergiet uitlekken en verdeel over warme pastaborden. Verdeel de zeevruchten en tomaatjes erover. Strooi de rest van de Italiaanse kruiden erover.

Tip van FitChef

Pasta frutti di mare is lekker met een groene salade.