Pasta frutti di mare
Pasta frutti di mare
541kcal Per persoon
35g Eiwitten
72g Kh
13g Vetten
10g Vezels
Ingrediënten
- 150 gram penne, volkoren
- 2 tenen knoflook (10 g)
- 2 uien
- 2 eetlepels Italiaanse kruiden, vers
- 1 ½ eetlepel (olijf)olie (15 ml)
- 450 gram gemengde zeevruchten (diepvries)
- 1 theelepel paprikapoeder (2 g)
- 250 gram cherry tomaat
Pasta frutti di mare, wat wil je nog meer? Een fantastisch gerecht voor op een heerlijke zomerse avond. Je maakt het al klaar in 20 minuten en dan kan het genieten beginnen. Het is ook lekker om er nog een groene salade bij te serveren.
Zo maak je dit recept
- Kook de volkoren penne in een pan met ruim kokend water met wat zout in 10-12 minuten beetgaar.
- Verwarm de ovengrill voor op de hoogste stand.
- Hak de knoflook fijn. Snipper de ui. Hak de Italiaanse kruiden fijn.
- Verwarm 1 eetlepel olie in een wok en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Schep de bevroren zeevruchten erdoor en laat ze op matig hoog vuur ontdooien. Schep paprikapoeder, 1 eetlepel Italiaanse kruiden, versgemalen peper en een opscheplepel pastakookvocht door de zeevruchten en laat alles 4-6 minuten zachtjes sudderen tot de zeevruchten omhuld zijn met een iets gebonden jus.
- Schep intussen de cherrytomaatjes in een bakblik om met een halve eetlepel olie, wat zout en versgemalen, zwarte peper. Rooster ze 10 cm onder het hete grillelement in 3-4 minuten tot de velletjes openknappen.
- Laat de pasta in een vergiet uitlekken en verdeel over warme pastaborden. Verdeel de zeevruchten en tomaatjes erover. Strooi de rest van de Italiaanse kruiden erover.
Tip van FitChef
1. Gebruik verse kruiden als dille, oregano, tijm en rozemarijn.
2. Pasta frutti di mare is lekker met een groene salade.