Pistolet met makreelfilets & pittig yoghurtsausje
Pistolet met makreelfilets & pittig yoghurtsausje
487kcal Per persoon
30g Eiwitten
40g Kh
23g Vetten
6g Vezels
Ingrediënten
- 115 gram makreelfilets, blikje
- 50 gram wortel
- 1 sjalotje
- 50 ml halfvolle yoghurt
- ½ theelepel mierikswortelpuree
- 1 pistolet, bruin
Zo maak je dit recept
- Schep de makreelfilets in een vergiet en laat even uitlekken. Rasp de wortel. Snijd de sjalot in dunne plakjes.
- Maak in een kom een sausje van de yoghurt met de mierikswortelpuree. Voeg zout en peper naar smaak toe.
- Halveer het broodje. Smeer één helft van de pistolet in met het yoghurtsausje. Leg daarop de plakjes sjalot en wortelrasp. Verdeel de makreelfilets erover en leg de andere helft van de pistolet erop.
Tip van FitChef
1. Eet je buiten de deur? Schep de wortel, sjalot en makreelfilets samen met het sausje in een afsluitbaar bakje. Neem de pistolet apart mee.
2. Vervang de pistolet eens door een afbakciabattabroodje.