⏰ Tijdelijk 42% korting op jaarabonnement!

10d19u31m11s

Pistolet met makreelfilets & pittig yoghurtsausje

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 10 minuten
  • 1 persoon
487kcal Per persoon
Eiwit
30g Eiwit
Koolhydraten
40g Koolhydraten
Vet
23g Vet
Voedingsvezel
6g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 115 gram makreelfilets, blikje
  • 50 gram wortel
  • 1 sjalotje
  • 50 ml halfvolle yoghurt
  • ½ theelepel mierikswortelpuree
  • 1 pistolet, bruin
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Schep de makreelfilets in een vergiet en laat even uitlekken. Rasp de wortel. Snijd de sjalot in dunne plakjes.
  2. Maak in een kom een sausje van de yoghurt met de mierikswortelpuree. Voeg zout en peper naar smaak toe.   
  3. Halveer het broodje. Smeer één helft van de pistolet in met het yoghurtsausje. Leg daarop de plakjes sjalot en wortelrasp. Verdeel de makreelfilets erover en leg de andere helft van de pistolet erop.

Tip van FitChef

1. Eet je buiten de deur? Schep de wortel, sjalot en makreelfilets samen met het sausje in een afsluitbaar bakje. Neem de pistolet apart mee.
2. Vervang de pistolet eens door een afbakciabattabroodje.