Nieuw!
Pita champignonburger met avocado & salade met appel
Pita champignonburger met avocado & salade met appel
865kcal Per persoon
23g Eiwitten
78g Kh
51g Vetten
24g Vezels
Ingrediënten
- ½ rode ui
- ½ avocado
- 1 appel
- ½ komkommer
- 5 radijsjes
- 1 krop baby romaine sla
- 1 eetlepel Griekse yoghurt (10% vet) (15 ml)
- 1 theelepel witte wijnazijn (5 ml)
- 1 theelepel honing (8 g)
- ½ theelepel mosterd (5 g)
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 1 champignonburger
- 1 pitabroodje, volkoren
- 1 eetlepel mayonaise (20 ml)
- 1 theelepel chilisaus (5 ml)
- ½ limoen
Zo maak je dit recept
- Snij de rode ui in dunne halve ringetjes en de avocado in plakjes. Snijd de appel in dunne partjes en de komkommer en radijs in dunne plakjes. Haal de blaadjes sla los van de krop, was deze en schud goed uit.
- Doe de appel, komkommer en radijs in een schaaltje. Roer in een ander schaaltje de yoghurt, azijn, honing, mosterd en wat peper en zout door elkaar. Roer dit door de appel-komkommersalade.
- Verwarm de olie in een koekenpan. Bak de champignonburger in zo’n 4 minuten bruin, keer regelmatig om.
- Rooster ondertussen het pitabroodje in de broodrooster of een grillpan.
- Roer in een klein schaaltje de mayonaise, chilisaus en wat limoensap door elkaar.
- Snijd het pitabroodje open, beleg met wat slablaadjes en de champignonburger, gevolgd door de plakjes avocado, rode ui en chili-mayonaise.
- Serveer de burger op een broodje en serveer de salade en overgebleven slablaadjes er los naast.
Tip van FitChef
Deze pita champignonburger is ook lekker met een handje veldsla in plaats van baby Romaine sla.