⏰ Tijdelijk 42% korting op jaarabonnement!

10d18u38m53s

Pittige aubergine met pistachenoten

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 40 minuten
  • 2 personen
380kcal Per persoon
Eiwit
22g Eiwit
Koolhydraten
22g Koolhydraten
Vet
23g Vet
Voedingsvezel
7g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • 50 gram pistachenoten, gepeld en ongezouten
  • 1 teen knoflook
  • 1 aubergine
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 200 gram cottage cheese
  • 1 krop baby romaine sla
  • 50 gram granaatappelpitjes
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Deze pittige aubergine met pistachenoten is echt een gerecht voor een warme zomeravond. Lekker licht en vegetarisch!

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Boen de sinaasappel schoon en rasp de helft van de oranje schil heel fijn. Pers de sinaasappel uit. Hak de pistachenoten grof. Pers de knoflook uit.
  3. Halveer de aubergine in de lengte en snijd het vruchtvlees in de schil met een puntig mesje voorzichtig in de lengte en in de breedte elke centimeter schuin in, zodat een ruitpatroon ontstaat. Leg de halve aubergines met het snijvlak naar boven op de bakplaat.
  4. Meng in een kommetje de knoflook met de komijn, paprikapoeder, zout, versgemalen peper en de helft van de sinaasappelrasp. Voeg 2-3 eetlepels sinaasappelsap en de olie toe en klop alles tot een dressing.
  5. Sprenkel de dressing over de auberginehelften en rooster de aubergines in de oven in 25 minuten gaar.
  6. Meng intussen de rest van de sinaasappelrasp met wat peper door de cottage cheese. 
  7. Maak de blaadjes van het kropje sla los en verdeel ze over 2 borden.
  8. Zet de halve aubergines op de sla. Schep de cottage cheese op de aubergine en strooi de pistachenootjes en granaatappelpitjes erover.

Tip van FitChef

Serveer de aubergine met focaccia (Italiaans plat brood) of een salade van rucola.