Pittige garnalensoep met pandan rijst
Pittige garnalensoep met pandan rijst
179kcal Per persoon
13g Eiwitten
24g Kh
3g Vetten
3g Vezels
Ingrediënten
- 225 gram cocktail garnalen (diepvries)
- 4 sjalotjes
- 1 ½ blokje kippenbouillon
- 3 tomaten
- 1 rode peper
- 2 tenen knoflook (10 g)
- 1 stengel sereh
- 3 cm gember (21 g)
- 3 eetlepels Thaise vissaus (30 ml)
- 1 eetlepel rijstolie (10 ml)
- 250 ml kokoswater
- 75 gram pandan rijst
- 2 eetlepels koriander, vers
Deze verfijnde pittige garnalensoep met pandan rijst is heerlijk om vrienden die komen eten mee te verrassen. Ook als volledige maaltijd doet deze soep het prima. Voeg dan meer groente toe, bijvoorbeeld kleine roosjes broccoli, plakjes wortel of reepjes paprika.
Zo maak je dit recept
- Ontdooi de garnalen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper de sjalotten grof.
- Breng 750 ml water met de kippenbouillon aan de kook.
- Verwijder de staartjes van de garnalen (of laat ze zitten, zie tip). Snijd de tomaten in blokjes en bewaar in een kommetje. Haal de zaadjes uit de peper en hak fijn. Hak de knoflook fijn. Snijd de sereh en gember in dunne plakjes.
- Maal in de keukenmachine de sjalotten, knoflook, rode peper, gember, sereh, een kwart van de garnalen en 2 eetlepels vissaus tot een pasta.
- Verwarm de rijstolie in een pan en fruit de pasta zachtjes aan tot het lekker gaat ruiken. Schenk er bouillon en kokoswater bij en roer de rijst en de tomaten erdoor. Breng alles al roerend aan de kook en laat 15 minuten zachtjes koken. Voeg de resterende garnalen toe en warm de soep nog 2-3 minuten zachtjes door. Breng op smaak met vissaus.
- Serveer de soep in wijde kommen en garneer met koriander.
Benodigdheden:
- Keukenmachine
Tip van FitChef
Je kunt de staartjes van de garnalen ook laten zitten. Ze geven de soep juist extra smaak. Trek ze dan tijdens het eten van de garnalen.