Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Pizza bianca met gerookte zalm & asperges

  • 75 minuten
  • 2 personen
Pizza bianca met gerookte zalm & asperges
560kcal Per persoon
Eiwit
36g Eiwit
Koolhydraten
76g Koolhydraten
Vet
12g Vet
Voedingsvezel
12g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 200 gram volkorenmeel
  • 3,5 gram gist
  • 200 gram groene asperges
  • 3 bosuitjes
  • 1 gele puntpaprika
  • 1 eetlepel oregano, vers
  • 100 gram gerookte zalm
  • 200 gram skyr, naturel
  • 1 eetlepel (olijf)olie
Voeg toe aan boodschappenlijst

Deze gezonde pizza bianca met gerookte zalm en asperges is superlekker en dit is het ultieme bewijs dat pizza heel goed binnen een verantwoorde leefstijl past!

Zo maak je dit recept

  1. Meng in een kom het volkorenmeel met gist, ½ theelepel zout, 100-150 ml lauwwarm water tot een samenhangend mengsel. Kneed dit 5 minuten op het werkvlak tot een soepel en elastisch deeg. Laat het deeg in de kom afgedekt met plastic folie op een warme plek 30 – 40 minuten rijzen.
  2. Snijd intussen de houtachtige uiteinden van de asperges. Kook de asperges in een hapjespan met ruim kokend water in 4 minuten beetgaar. Laat ze in een vergiet goed uitlekken.
  3. Snijd de worteltjes van de bosuitjes. Snijd de paprika in lange, dunne repen. Hak de oregano fijn. Snijd de zalm in repen.
  4. Meng de skyr met olijfolie, oregano, zout en versgemalen zwarte peper.
  5. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  6. Verdeel het deeg in 2 stukken. Wrijf het werkvlak in met een beetje olijfolie en rol de stukken deeg op het werkvlak uit tot dunne ronde lappen (Ø 15-20 cm).
  7. Bestrijk de pizza met skyr en verdeel de asperges, bosuitjes en paprikarepen erover. Verdeel de repen zalm ertussen. Bak de pizza’s in de oven in 20 minuten goudbruin en gaar.

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier

Tip van FitChef

1. Maak het jezelf gemakkelijk en gebruik voor deze pizza’s kant-en-klare groentepizzabodems.
2. Voor deze pizza’s kun je ook  groene aspergetips gebruiken.
3. Leg na het bakken op elke pizza een bergje rucola.