⏰ Tijdelijk 42% korting op jaarabonnement!

10d20u01m26s

Poké bowl van zalm & zeekraal

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 15 minuten
  • 2 personen
595kcal Per persoon
Eiwit
32g Eiwit
Koolhydraten
55g Koolhydraten
Vet
28g Vet
Voedingsvezel
8g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 40 gram pistachenoten, gepeld en ongezouten
  • 125 gram sobanoedels
  • 200 gram aspergebroccoli
  • 100 gram zeekraal
  • 1 gerookt zalmhaasje (à ca. 150 g)
  • 100 gram wortel julienne
  • 2 eetlepels sushi gember
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 limoen
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Een kom vol lekker & gezond! En je kunt natuurlijk zelf variëren. In plaats van gerookte zalm kun je ook verse zalm in plakjes snijden. De zalm moet dan wel echt goed vers zijn.

  1. Hak de pistachenoten grof.
  2. Kook de sobanoedels volgens de aanwijzingen beetgaar en laat in een vergiet uitlekken. 
  3. Kook de broccoli in een kleine pan met ruim kokend water met wat zout in 3-4 minuten beetgaar. Spoel de broccoli in een zeef onder koud water (zodat de broccoli helder groen blijft) en laat goed uitlekken. 
  4. Doe de zeekraal over in een zeef en schenk er wat kokend water over. 
  5. Snijd het zalmhaasje in dunne plakjes. 
  6. Verdeel de noedels in wijde kommen en leg de aspergebroccoli, zeekraal, wortel julienne en sushigember er in bergjes langs de rand op. Drapeer de plakjes zalm in het midden, strooi de pistachenootjes erover en besprenkel met sesamolie en het sap uit de limoen. 

Tip van FitChef

Je kan aan deze poké bowl ook geroosterde sesamzaadjes toevoegen.