Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Proteïne chocolade twisters

  • 30 minuten
  • 15 stuks
Proteïne chocolade twisters
100kcal Per stuk
Eiwitten
4g Eiwitten
Kh
14g Kh
Vetten
3g Vetten
Vezels
2g Vezels

Ingrediënten

  • 100 gram pure chocolade, 75% cacao
  • 100 gram boekweitmeel
  • 100 gram volkorenmeel
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 200 gram magere kwark
  • 60 ml agavesiroop
Voeg toe aan boodschappenlijst

Het is niet alleen lekker, maar ook hartstikke leuk om zelf deze proteïne chocolade twisters te maken! Ze stillen je zoete trek én je krijgt ongemerkt extra eiwitten binnen.

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Hak de chocolade fijn.
  2. Meng boekweitmeel, volkorenmeel, cacao en een snuf zout in een kom goed door elkaar. Voeg de kwark en agavesiroop toe en meng alles tot een deeg. Kneed het deeg door tot het soepel wordt.
  3. Verdeel het deeg in 2 gelijke stukken en rol deze op een met meel bestoven werkvlak uit tot lappen van 15 x 30 cm. Verdeel de fijngehakte chocolade over 1 deeglap en druk de chocolade in het deeg. Leg de andere deeglap erop en druk goed aan. Snijd deze dubbele laag in 15 repen van 15 cm lang en 2 cm breed.
  4. Pak deze repen één voor één bij de uiteinden vast en draai ze tegen elkaar in tot twisters. Leg de twisters naast elkaar op de bakplaat. Bak de twisters in de oven in 10-14 minuten gaar en knapperig. Laat de chocolade twisters op een rooster afkoelen. Bewaar ze in een trommel.

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier

Tip van FitChef

In plaats van agavesiroop kun je ook ahornsiroop gebruiken voor deze chocolade twisters.