Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Quinoasalade met geroosterde venkel & vegetarische balletjes

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Quinoasalade met geroosterde venkel & vegetarische balletjes
820kcal Per persoon
Eiwitten
38g Eiwitten
Kh
98g Kh
Vetten
30g Vetten
Vezels
24g Vezels

Ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • 2 eetlepels (olijf)olie (20 ml)
  • ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
  • 125 gram vegetarische balletjes
  • 80 gram quinoa
  • 5 radijsjes
  • ½ komkommer
  • 1 bosuitje
  • 1 ½ eetlepel witte wijnazijn (23 ml)
  • 1 ½ theelepel mosterd (15 g)
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de venkel. Snijd een plakje van de onderkant en snijd de stelen eraf. Snijd de venkel doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de venkel in partjes.
  3. Leg de venkelpartjes op de bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en de komijnpoeder. Hussel door elkaar. Rooster de venkel 15 minuten in de oven. Leg na 7 minuten de vegetarische balletjes op de bakplaat en bak deze mee.
  4. Kook de quinoa gaar in een pan met water. Snijd ondertussen de radijsjes in plakjes, de komkommer in blokjes en het bosuitje in ringetjes.
  5. Maak een dressing van de overgebleven olie, azijn en mosterd.
  6. Giet de quinoa af en spoel na met koud water. Laat goed uitlekken.
  7. Doe alle ingrediënten in een bowl en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de dressing.

Benodigdheden:

  • Bakplaat bekleed met bakpapier

Tip van FitChef

Garneer deze quinoasalade met het fijngehakte, groene loof van de venkel!