Nieuw!
Quinoasalade met geroosterde venkel & vegetarische balletjes
Quinoasalade met geroosterde venkel & vegetarische balletjes
820kcal Per persoon
38g Eiwitten
98g Kh
30g Vetten
24g Vezels
Ingrediënten
- 1 venkelknol
- 2 eetlepels (olijf)olie (20 ml)
- ½ theelepel komijnpoeder (1 g)
- 125 gram vegetarische balletjes
- 80 gram quinoa
- 5 radijsjes
- ½ komkommer
- 1 bosuitje
- 1 ½ eetlepel witte wijnazijn (23 ml)
- 1 ½ theelepel mosterd (15 g)
Zo maak je dit recept
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Was de venkel. Snijd een plakje van de onderkant en snijd de stelen eraf. Snijd de venkel doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de venkel in partjes.
- Leg de venkelpartjes op de bakplaat. Besprenkel met de helft van de olie en de komijnpoeder. Hussel door elkaar. Rooster de venkel 15 minuten in de oven. Leg na 7 minuten de vegetarische balletjes op de bakplaat en bak deze mee.
- Kook de quinoa gaar in een pan met water. Snijd ondertussen de radijsjes in plakjes, de komkommer in blokjes en het bosuitje in ringetjes.
- Maak een dressing van de overgebleven olie, azijn en mosterd.
- Giet de quinoa af en spoel na met koud water. Laat goed uitlekken.
- Doe alle ingrediënten in een bowl en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de dressing.
Benodigdheden:
- Bakplaat bekleed met bakpapier
Tip van FitChef
Garneer deze quinoasalade met het fijngehakte, groene loof van de venkel!