Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Quinoasalade met geroosterde venkel & vegetarische balletjes

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Quinoasalade met geroosterde venkel & vegetarische balletjes
703kcal Per persoon
Eiwit
33g Eiwit
Koolhydraten
89g Koolhydraten
Vet
24g Vet
Voedingsvezel
22g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 venkelknol
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • 100 gram vegetarische balletjes
  • 70 gram quinoa
  • 5 radijsjes
  • ½ komkommer
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel mosterd
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Was de venkel. Snijd een plakje van de onderkant en snijd de stelen eraf. Snijd de venkel doormidden. Verwijder de harde kern en snijd de venkel in partjes.
  3. Leg de venkelpartjes op de bakplaat. Besprenkel met een halve eetlepel olie en de komijnpoeder. Hussel door elkaar. Rooster de venkel 15 minuten in de oven. Leg na 7 minuten de vegetarische balletjes op de bakplaat en bak deze mee.
  4. Kook de quinoa gaar in een pan met water. Snijd ondertussen de radijsjes in plakjes, de komkommer in blokjes en het bosuitje in ringetjes.
  5. Maak een dressing van de overgebleven olie, azijn en mosterd.
  6. Giet de quinoa af en spoel na met koud water. Laat goed uitlekken.
  7. Doe alle ingrediënten in een bowl en breng op smaak met peper en zout. Serveer met de dressing.

Benodigdheden

  • Bakplaat bekleed met bakpapier

Tip van FitChef

Garneer deze quinoasalade met het fijngehakte, groene loof van de venkel!