Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Rijst met champignons & bosui

  • 15 minuten
  • 1 persoon
Rijst met champignons & bosui
506kcal Per persoon
Eiwitten
12g Eiwitten
Kh
85g Kh
Vetten
13g Vetten
Vezels
7g Vezels

Ingrediënten

  • 70 gram zilvervliesrijst
  • 125 gram champignons
  • 1 bosuitje
  • 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
  • 2 theelepels kerriepoeder (4 g)
  • 40 gram rozijnen
  • 50 ml halfvolle yoghurt
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snijd de champignons doormidden en de grote in vieren. Snijd de bosui in stukjes van 2 cm.
  3. Verwarm de olie in een hapjespan en verwarm de helft van de kerriepoeder 1 minuut. Voeg de champignons, de bosui en de rozijnen toe en roerbak 6-8 minuten totdat de groenten gaar zijn. Voeg dan de rijst toe en bak nog even mee totdat de rijst knapperig is.
  4. Maak een sausje van de yoghurt en de rest van de kerriepoeder. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Serveer de rijst met het kerriesausje.

Tip van FitChef

Bestrooi de rijst met fijngehakte peterselie.