Rijst met champignons & bosui
Rijst met champignons & bosui
506kcal Per persoon
12g Eiwitten
85g Kh
13g Vetten
7g Vezels
Ingrediënten
- 70 gram zilvervliesrijst
- 125 gram champignons
- 1 bosuitje
- 1 eetlepel (olijf)olie
- 2 theelepels kerriepoeder
- 40 gram rozijnen
- 50 ml halfvolle yoghurt
Zo maak je dit recept
- Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de champignons doormidden en de grote in vieren. Snijd de bosui in stukjes van 2 cm.
- Verwarm de olie in een hapjespan en verwarm de helft van de kerriepoeder 1 minuut. Voeg de champignons, de bosui en de rozijnen toe en roerbak 6-8 minuten totdat de groenten gaar zijn. Voeg dan de rijst toe en bak nog even mee totdat de rijst knapperig is.
- Maak een sausje van de yoghurt en de rest van de kerriepoeder. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de rijst met het kerriesausje.
Tip van FitChef
Bestrooi de rijst met fijngehakte peterselie.