⏰ 42% korting op jaarlidmaatschap!

2d03u43m19s

Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Risottotaart met puntpaprika & Parmezaanse kaas

  • 55 minuten
  • 10 punten
Risottotaart met puntpaprika & Parmezaanse kaas
158kcal Per punt
Eiwit
7g Eiwit
Koolhydraten
23g Koolhydraten
Vet
4g Vet
Voedingsvezel
1g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 blokje groentebouillon
  • 1 zak puntpaprika mix (1 rode, 1 gele, 1 oranje)
  • 1 ui
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • 200 gram risottorijst, Arborio
  • 1 eetlepel tijm, vers
  • 100 ml droge witte wijn
  • 40 gram Parmezaanse kaas
  • 200 gram cottage cheese
  • 2 eieren
Voeg toe aan boodschappenlijst

Risotto is sowieso al lekker en nu maken we er ook nog een risottotaart met puntpaprika en Parmezaanse kaas van! Garneer deze hartige taart met verse oregano, maak er een lekkere salade met rucola bij en je feestelijke maaltijd is helemaal af!

Zo maak je dit recept

  1. Breng 500 ml water met het bouillonblokje aan de kook.
  2. Snijd de steeltjes van de paprika’s en snijd de paprika’s vanaf die kant voor een derde in dunne ringen. Snijd de rest van de paprika’s in kleine stukjes. Snipper de ui.
  3. Verwarm 1 eetlepel olie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui en paprikastukjes zachtjes glazig. Schep de rijst en tijm erdoor en bak al omscheppend tot alle korrels rondom glanzen. Schenk de wijn erbij en laat de rijst al roerend zachtjes pruttelen. Voeg de helft van de bouillon toe en smoor de risotto al roerend in 18-20 minuten zachtjes gaar. Voeg tijdens het koken scheut voor scheut de rest van de bouillon toe, roer regelmatig.
  4. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rasp de Parmezaanse kaas.
  5. Neem de pan van het vuur en roer er de helft van de Parmezaanse kaas, cottage cheese en de losgeklopte eieren door.
  6. Vet de taartvorm in met een halve eetlepel olie en verdeel de risotto in de vorm. Strijk de bovenkant glad en verdeel de paprikaringen erover. Strooi de rest van de Parmezaanse kaas erover. 
  7. Bak de risottotaart in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin.

Benodigdheden

  • Metalen taartvorm met uitneembare bodem (Ø 23-24cm)

Tip van FitChef

1. Deze hartige risottotaart is met een groene salade erbij lekker als hoofdgerecht. En doet het ook goed bij een feestje op een tafel vol met lekker eten.
2. Vervang voor meer eiwit de helft van de bouillon door magere of halfvolle melk. Los dan wel het hele bouillonblokje op in 250 ml water.