Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Nieuw!

Salade met geroosterde bloemkool & vegetarische balletjes

  • 20 minuten
  • 1 persoon
Salade met geroosterde bloemkool & vegetarische balletjes
616kcal Per persoon
Eiwit
31g Eiwit
Koolhydraten
46g Koolhydraten
Vet
34g Vet
Voedingsvezel
12g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 1 theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel komijnpoeder
  • 1 snufje chilipoeder
  • 1,5 eetlepel (olijf)olie
  • 200 gram bloemkoolroosjes
  • 125 gram vegetarische balletjes
  • ½ rode ui
  • 1 handje spinazie
  • 15 druiven
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 1 theelepel honing
  • 25 gram gemengde noten, ongebrand en ongezouten
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Roer in een kommetje een marinade van de paprikapoeder, komijnpoeder, chilipoeder en de helft van de olie
  3. Leg de bloemkoolroosjes op de bakplaat. Schenk de marinade erover en hussel goed door elkaar tot alle roosjes bedekt zijn. Rooster 18 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Leg de vegetarische balletjes de laatste 6 minuten bij de bloemkool en verwarm deze mee.
  4. Snijd ondertussen de ui in halve ringen en meng dit samen met de spinazie en druiven in een kom.
  5. Maak een dressing van de andere helft van de olie, de azijn en de honing. Schenk de dressing bij de spinazie en hussel door elkaar. Verdeel de salade in een diep bord.
  6. Haal de bloemkool en vegetarische balletjes uit de oven en laat een beetje afkoelen. Schep dit vervolgens bij de salade. Breng op smaak met peper en zout. Strooi tot slot de noten erover.

Benodigdheden

  • Bakplaat met bakpapier

Tip van FitChef

Deze salade kun je ook vegan maken! Neem plantaardige balletjes en vervang de honing door ahornsiroop of een beetje suiker.