Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Salade met tuinbonen & kaas

  • 10 minuten
  • 1 persoon
Salade met tuinbonen & kaas
268kcal Per persoon
Eiwit
23g Eiwit
Koolhydraten
8g Koolhydraten
Vet
16g Vet
Voedingsvezel
10g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 200 gram tuinbonen (diepvries)
  • 2 plakken kaas, 30+
  • 1 theelepel oregano, gedroogd
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 1 handje rucola
Voeg toe aan boodschappenlijst

Een originele en lekkere vegetarische salade met tuinbonen en kaas voor bij de lunch. Voor dit gerecht heb je maar 5 ingrediënten nodig. Zo wordt gezond eten wel heel gemakkelijk. Deze salade is ook geschikt om mee te nemen als je buiten de deur wilt lunchen. Je kan hem van tevoren klaarmaken of alles los meenemen. De tuinbonen zijn dan ontdooid als het tijd is om te eten en hoef je dus niet met heet water te overgieten.

Zo maak je dit recept

  1. Overgiet de tuinbonen in een vergiet met warm of kokend water – hierdoor ontdooien ze snel – en laat ze uitlekken.
  2. Snijd de kaas in lange repen van 1 cm breed en vervolgens in stukjes van 1 cm.
  3. Schep de tuinbonen in een kom om met de stukjes kaas, oregano, wat versgemalen zwarte peper en olie.
  4. Verdeel de rucola in een diep bord en schep de tuinbonensalade erop.

Tip van FitChef

1. Je kunt de ontdooide tuinboontjes ook nog een keer doppen. Snijd hiervoor het stugge grijze velletje open en duw de heldergroene boontjes eruit. Verdubbel met dubbel gedopte boontjes wel de hoeveelheid tuinbonen.
2. Neem de salade mee in een afgesloten bakje.