Saltimbocca van kipfilet & rookvlees

Premium

Start met je eerste weekmenu!

  • 20 minuten
  • 2 personen
288kcal Per persoon
Eiwit
41g Eiwit
Koolhydraten
14g Koolhydraten
Vet
7g Vet
Voedingsvezel
2g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet
  • 4 blaadjes salie
  • 4 plakken runderrookvlees
  • 1 eetlepel (olijf)olie
  • 100 ml droge witte wijn
  • 200 gram aspergebroccoli
Voeg toe aan boodschappenlijst

Zo maak je dit recept

Oorspronkelijk maak je deze Italiaanse saltimbocca van kalfsschnitzels en rauwe ham. Kipfilets en rookvlees zijn hier goede vervangers. Sla de kipfilets even plat tussen plastic folie.

  1. Breng een kleine pan met ruim water aan de kook.
  2. Snijd de kipfilet in 4 stukken en leg de stukken één voor één tussen 2 velletjes plastic folie. Sla de filets met de platte kant van een groot mes plat. Bestrooi de filets met wat zout en versgemalen peper. Leg op elke filet een salieblaadje en dek dit af met een plakje rookvlees. Laat de kip zo 5 minuten liggen.
  3. Verwarm de olie in een antiaanbakkoekenpan. Leg de kipfilets met de rookvleeskant in de pan. Bak de kipfilets in 4-6 minuten bruin, keer ze na 2-3 minuten voorzichtig met een spatel. Schenk de wijn langs de rand in de pan en laat de saltimbocca nog 4-6 minuten zachtjes sudderen tot de kip gaar is.
  4. Kook de aspergebroccoli in de pan met kokend water met wat zout in 3-4 minuten beetgaar. Spoel de aspergebroccoli in een zeef onder koud water (zodat de broccoli helder groen blijft) en laat goed uitlekken.
  5. Leg de saltimbocca op een bord en kook het vocht in de pan op hoog vuur in tot een lekkere jus. Schep de jus over het vlees. 
  6. Serveer met de aspergebroccoli.

Benodigdheden

  • Plasticfolie

Tip van FitChef

Serveer de saltimbocca met tagliatelle.