Saltimbocca van kipfilet & rookvlees
Saltimbocca van kipfilet & rookvlees
288kcal Per persoon
41g Eiwitten
14g Kh
7g Vetten
2g Vezels
Ingrediënten
- 300 gram kipfilet
- 4 blaadjes salie
- 4 plakken rookvlees
- 1 eetlepel (olijf)olie (10 ml)
- 100 ml droge witte wijn
- 200 gram aspergebroccoli
Oorspronkelijk maak je deze Italiaanse saltimbocca van kalfsschnitzels en rauwe ham. Kipfilets en rookvlees zijn hier goede vervangers. Zo kun je toch optimaal genieten van dit heerlijke en luxe gerecht, met net wat minder kilocalorieën.
Zo maak je dit recept
- Breng een kleine pan met ruim water aan de kook.
- Snijd de kipfilet in 4 stukken en leg de stukken één voor één tussen 2 velletjes plastic folie. Sla de filets met de platte kant van een groot mes plat. Bestrooi de filets met wat zout en versgemalen peper. Leg op elke filet een salieblaadje en dek dit af met een plakje rookvlees. Laat de kip zo 5 minuten liggen.
- Verwarm de olie in een antiaanbakkoekenpan. Leg de kipfilets met de rookvleeskant in de pan. Bak de kipfilets in 4-6 minuten bruin, keer ze na 2-3 minuten voorzichtig met een spatel. Schenk de wijn langs de rand in de pan en laat de saltimbocca nog 4-6 minuten zachtjes sudderen tot de kip gaar is.
- Kook de aspergebroccoli in de pan met kokend water met wat zout in 3-4 minuten beetgaar. Spoel de aspergebroccoli in een zeef onder koud water (zodat de broccoli helder groen blijft) en laat goed uitlekken.
- Leg de saltimbocca op een bord en kook het vocht in de pan op hoog vuur in tot een lekkere jus. Schep de jus over het vlees.
- Serveer met de aspergebroccoli.
Benodigdheden:
- Plasticfolie
Tip van FitChef
Serveer de saltimbocca met tagliatelle.