Skyr panna cotta met aardbeien & sinaasappelsiroop
Skyr panna cotta met aardbeien & sinaasappelsiroop
198kcal Per persoon
14g Eiwitten
32g Kh
2g Vetten
4g Vezels
Ingrediënten
- 2 blaadjes gelatine
- 2 sinaasappels
- 225 gram skyr, naturel
- 1 ½ eetlepel agavesiroop (23 ml)
- 250 gram aardbeien
Deze Skyr panna cotta met aardbeien en sinaasappelsiroop is je nieuwe favoriete toetje! Panna cotta is een heerlijk romig, Italiaans dessert en de naam staat voor ‘gekookte room’. Deze frisse variant op basis van skyr is minstens zo lekker en bevat veel minder vet.
Zo maak je dit recept
- Week de blaadjes gelatine 5 minuten in een bakje met koud water.
- Pers de sinaasappels uit. Breng het sinaasappelsap in een steelpan aan de kook en schenk een kwart van het hete sap in een kom.
- Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze al roerend op in het hete sap in de kom. Roer ook de skyr er met 1 eetlepel agavesiroop door en meng goed tot een gladde massa. Doe de massa over in de vormpjes en laat de panna cotta in de koelkast in 1 uur stevig worden.
- Voeg ½ eetlepel agavesiroop aan de rest van het sap in de steelpan toe en laat het sap inkoken tot het licht stroperig wordt. Laat het sap afkoelen. Snijd intussen de aardbeien in vieren.
- Maak de rand van de puddinkjes los van de vorm. Leg bordjes op de vormpjes, keer ze samen om en laat de panna cotta op de bordjes glijden. Verdeel de aardbeien eromheen en schenk de sinaasappelsiroop erover.
Benodigdheden:
- 2 puddingvormpjes of schaaltjes (inhoud 125 ml), licht ingevet met olie
Tip van FitChef
Schenk de panna cotta in mooie glaasjes in plaats van in de vormpjes, zodat je ze na het opstijven en garneren direct kunt serveren.