Weekmenu's op maat!

Weekmenu's op maat!

Wat is je doelstelling?

Skyrtaartje met blauwe bessen

  • 140 minuten
  • 6 punten
Skyrtaartje met blauwe bessen
136kcal Per punt
Eiwit
6g Eiwit
Koolhydraten
26g Koolhydraten
Vet
1g Vet
Voedingsvezel
4g Voedingsvezel

Ingrediënten

  • 3 blaadjes gelatine
  • 2 sneetjes roggebrood
  • 3 dadels, zonder pit
  • 140 gram frambozen
  • 1 sinaasappel
  • 1 banaan
  • 225 gram skyr, naturel
  • 150 gram blauwe bessen
Voeg toe aan boodschappenlijst

Taart gezond? Jazeker! Dit skyrtaartje met blauwe bessen is een heerlijk zomers taartje met alleen maar gezonde ingrediënten. Ook leuk om te serveren als feestelijk ontbijt of op een lome zondag bij de brunch.

Zo maak je dit recept

  1. Week de blaadjes gelatine 10 minuten in een bakje met koud water.
  2. Snijd het roggebrood en de dadels in kleine stukjes en meng in de keukenmachine tot een korrelig en plakkerig mengsel. Druk dit uit op de bodem van de springvorm. Verdeel de frambozen erover en prak ze met een vork fijn.
  3. Halveer de sinaasappel en pers één helft uit. Verwarm het sap in een glas in de magnetron of in een steelpannetje. Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze al roerend in het warme sap op.
  4. Prak de banaan in een kom fijn en roer de skyr er met een garde door tot het een glad mengsel is. Meng ook het sap met gelatine erdoor. Strijk dit skyrmengsel over de taartbodem uit. Verdeel de blauwe bessen over de skyr en druk ze er half in. Laat de taart in de koelkast in 1-2 uur stevig worden.
  5. Verwijder de vorm en zet het taartje op een kleine schaal. Snijd in 6 punten.

Benodigdheden

  • Keukenmachine
  • Springvorm Ø 15 cm, bodem bekleed met bakpapier

Tip van FitChef

Versier de bovenkant van het skyrtaartje met gemengd vers fruit, zoals bijvoorbeeld bramen, frambozen, kersen en rode bessen.